Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

13/12/07: Προκαταρκτική έρευνα για ενδεχόμενη ψευδορκία αστυνομικού

ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ...

Το ενδεχόμενο ψευδορκίας αστυνομικού που κατέθεσε σε δίκη για υπόθεση ναρκωτικών εξετάζεται μέσω προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση αφορά ζευγάρι που συνελήφθη το Μάρτιο του 2002 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για κατοχή 300 γραμμαρίων ηρωίνης. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση.
Μάλιστα, ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων και η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα ανήλικου παιδιού, σε κάθειρξη 11 ετών.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε κατά τέσσερα χρόνια την κατηγορία που επιβλήθηκε στον άνδρα, ενώ η γυναίκα κρίθηκε ένοχη μόνο για συνέργια, γεγονός που την επιβάρυνε με φυλάκιση 4,5 ετών.
Καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της κρίσης του δικαστηρίου έπαιξε η κατάθεση του αστυνομικού, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ως προς την εμπλοκή της στην υπόθεση.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι η γυναίκα είχε εκτίσει στις φυλακές ένα χρόνο επιπλέον από την επιβληθείσα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ποινή, προέβη στην υποβολή αγωγών στα αρμόδια δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση από το δημόσιο για παράνομη κράτηση.Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που ανατέθηκε σε αντιεισαγγελέα Εφετών, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης συμπληρωματικών διώξεων για αγορά ναρκωτικών σε βάρος του ζευγαριού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: