Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

14/12/07: Στον Γ.Αλογοσκούφη περνά ο πρώτος ρόλος στη νέα φάση διαλόγου για το Ασφαλιστικό


Με στόχο να αλλάξει το βαρύ πολιτικό κλίμα, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά σε διακριτική απόσυρση του υπουργού Απασχόλησης Β.Μαγγίνα από την πρώτη γραμμή του μετώπου για το Ασφαλιστικό στην επόμενη φάση του διαλόγου με κόμματα, συνδικάτα και επαγγελματικούς κλάδους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, με το πρόσχημα της συναρμοδιότητας, ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης αναλαμβάνει μετά τις γιορτές πρωταγωνιστικό ρόλο στις επαφές και τις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, σηκώνοντας παράλληλα και το πολιτικό βάρος για το νομοσχέδιο που θα προωθήσει η κυβέρνηση.
Είναι προφανές, όπως λένε κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα, ότι το Μαξίμου βάζει στη δεύτερη θέση του πλάνου τον κ. Μαγγίνα επειδή κρίνει ότι έχει τρωθεί η πολιτική αξιοπιστία του μετά τις αποκαλύψεις για τον διορισμό της κόρης του και τους ανασφάλιστους μετανάστες που μένουν στο κτήμα του.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι μέσα από τον επιτελικό ρόλο για το Ασφαλιστικό ισχυροποιείται στο κυβερνητικό οικοδόμημα και ο ρόλος του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε δεχθεί πλήγματα από τον χειρισμό της αύξησης του ΑΕΠ και τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, επισήμως υποστηρίζει ότι η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας δεν αλλάζει τους σχεδιασμούς της για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Ωστόσο, κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν με νόημα ότι «η κυβέρνηση παρακολουθούσε βήμα προς βήμα την πορεία στην Αθήνα» και εκτιμούσαν πως οι αλλαγές που θα προωθηθούν θα είναι εμφανώς περιορισμένες σε σχέση με όσα διαρρέουν έως σήμερα. Τόνιζαν μάλιστα ότι «ένας από τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση απέφυγε να παρουσιάσει συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ήταν γιατί ήθελε να έχει τα χέρια της λυμένα και να μπορεί να κινηθεί με ευελιξία χωρίς να κατηγορηθεί για υποχώρηση».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: