Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

4/12/07: Αγορά φθηνού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα διαπραγματεύεται ο Δήμος Καισαριανής

Σε προχωρημένες επαφές βρίσκεται ο Δήμος Καισαριανής με το υπουργείο Ενέργειας και Πετρελαίου της Βενεζουέλας, προκειμένου ο ιστορικός δήμος να προμηθεύεται ποσότητες πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές που ενδεχομένως να είναι κατά 30% φθηνότερες από τις τρέχουσες αγοραίες τιμές.
«Είμαστε στη μέση του εγχειρήματος και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά » αναφέρει στην εφημερίδα Το Βήμα ο δήμαρχος Καισαριανής κ. Σπ.Τζόκας.
«Όλα ξεκίνησαν όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον ήταν σε διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για την προμήθεια φθηνού πετρελαίου » επισημαίνει ο κ. Τζόκας και προσθέτει: «Τότε κι εμείς ήλθαμε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της πρεσβείας της Βενεζουέλας και ξεκινήσαμε διερευνητικές επαφές».
Σε ρόλο διαπραγματευτή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» κ. Αλ.Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στο Καράκας ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς που παρακολούθησε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
Την Τρίτη, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το ζήτημα αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία καθώς ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της πετρελαϊκής εταιρείας που ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην υπόθεση για την οποία, παρεμπιπτόντως, έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλοι ελληνικοί δήμοι.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Τdi είπε...

Οι ντεμέκ αριστεροί τα λένε πιο καλά μεταξύ τους!