Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

13/12/07: Καθηγητές στο πειθαρχικό για την υπόθεση αλλοίωση γραπτών στο μάθημα των Αγγλικών

Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται στα οικεία πειθαρχικά όργανα οι επτά καθηγητές και η πρόεδρος του βαθμολογικού κέντρου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση αλλοίωσης γραπτών του ειδικού μαθήματος των Αγγλικών στις περυσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Την παραπάνω απόφαση ανακοίνωσε ο διευθυντής της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως έγινε γνωστό, οι επτά καθηγητές, ανάμεσά τους και οι δυο καθηγήτριες που κατήγγειλαν την υπόθεση, παραπέμπονται για αλλοίωση αποτελεσμάτων στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η δε πρόεδρος του βαθμολογικού κέντρου παραπέμπεται στο Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων του υπουργείου Παιδείας, επειδή έδωσε εντολή να αλλάξουν οι βαθμολογίες.
Σε ό,τι αφορά την ποινική πλευρά της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε η διενέργεια κυρίας ανάκρισης και το επόμενο διάστημα οι κατηγορούμενοι αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη. Σε βάρος τους, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινικές διώξεις κατά περίπτωση για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφου κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: