Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

4/12/07: «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΝ

«Κλειδώνει» τις επόμενες ημέρες η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΝ. Ο ίδιος φέρεται πλέον έτοιμος να πει το «ναι», έχοντας πιθανότατα εξασφαλίσει και τη στήριξη του Αριστερού Ρεύματος της Κουμουνδούρου. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά την επιστροφή από τη Βενεζουέλα του 33χρονου στελέχους.
«Θα ήμουν ψεύτης, αν σας έλεγα ότι δεν με απασχολεί το θέμα της ηγεσίας του ΣΥΝ» τοποθετήθηκε τη Δευτέρα με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημειώνει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα, η πλειοψηφία του Συνασπισμού θεωρεί ότι η επιλογή Τσίπρα είναι επιβεβλημένη, καθώς αποτελεί προσωπική επιθυμία του Αλέκου Αλαβάνου, με τον οποίο επιπλέον θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε μορφή ρήξης αυτό το διάστημα.
Επίσης, το νεαρό σε ηλικία στέλεχος του Συνασπισμού δεν είναι βουλευτής και επομένως η εκλογή του -που θεωρείται δεδομένη, λόγω συσχετισμών, σε περίπτωση που θα είναι υποψήφιος- θα διευκολύνει την παραμονή του Αλέκου Αλαβάνου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα ωστόσο είναι πώς θα αντιδράσουν οι Ανανεωτές της Κουμουνδούρου σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τσίπρα, δεδομένου ότι μεγάλο κομμάτι της πτέρυγας δεν θέλει να ακούει καν το όνομα του νεαρού στελέχους. Η Ανανεωτική Πτέρυγα αναμένει τις επίσημες αποφάσεις του Αριστερού Ρεύματος, ευελπιστώντας ότι η πρότασή τους για συναινετική λύση θα γίνει αποδεκτή.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως φαίνεται πως απομακρύνεται από τον ορίζοντα, αφού ο μεν Γιάννης Δραγασάκης, που αποτελεί πρότασή τους, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του τη Δευτέρα ότι δεν θα μπει στο παιχνίδι της διαδοχής, ενώ ο Φώτης Κουβέλης αναμένει τις εξελίξεις, αλλά συγχρόνως αισθάνεται ενόχληση, διότι εμφανίζεται ως δεύτερη επιλογή.
Το επικρατέστερο σενάριο σε περίπτωση υποψηφιότητας Τσίπρα είναι τελικώς οι Ανανεωτές να μην κατεβάσουν δικό τους υποψήφιο στο Συνέδριο του κόμματος και να ψηφίσουν λευκό.
Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Τσίπρα αναμένεται να εκφράσει τις επόμενες ημέρες και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Το απόγευμα της Τρίτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: