Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

13/12/07: Στο Αυτόφωρο με την κατηγορία του χρηματισμού προσήχθησαν δύο εφοριακοί υπάλληλοι

O ENAΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ, ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ...

Δύο εφοριακοί υπάλληλοι συνελήφθησαν την Τετάρτη και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο με την καταγγελία του χρηματισμού. Οι δύο εφοριακοί κατηγορούνται ότι απέσπασαν 20.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου ώστε να τακτοποιήσουν «εκκρεμότητες» με τα φορολογικά της βιβλία.
Σε βάρος της εφοριακού ασκήθηκε δίωξη για εκβίαση κατ' επάγγελμα και δωροδοκία, ενώ ο συνάδελφός της διώκεται για ηθική αυτουργία στις πράξεις της. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι δύο εφοριακοί.
Eπισημαίνεται ότι για την καταγγέλουσα επιχειρηματία ισχύουν οι ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται από το Νόμο 3610/2007 για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δηλαδή απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα, η μη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες φορολογικές χρήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής Αρχής, υπό την εποπτεία αρμοδίου επιθεωρητή.Παράλληλα με τους εσωτερικούς ελέγχους που εντείνονται για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς, κρίνεται σημαντική και η συμβολή των φορολογουμένων. Για το λόγο αυτό, θεσπίστηκαν με το Ν.3610/2007 ευεργετικές διατάξεις για όσους καταγγέλλουν επίορκους υπαλλήλους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: