Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

3/12/07: «Παίκτης-κλειδί» και θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Λούα Λούα

Παίκτη - κλειδί στην εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου χαρακτήρισε ο Τάκης Λεμονής τον Λομάνα Λούα Λούα. Ωστόσο, ο επιθετικός από το Κονγκό έγινε δέκτης ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς των γηπεδούχων και εξέφρασε την πικρία του για αυτό το γεγονός. Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη των «ερυθρόλευκων» ο Ανχελ Γκιγέρμο Όγιος, που ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο του Ατρόμητου.
Ο Λομάνα Λούα Λούα δέχθηκε τη ρατσιστική επίθεση τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον Μιχάλη Σηφάκη. Καθώς κατευθυνόταν στον πάγκο της ομάδας του, κάποιοι φίλαθλοι τον προκάλεσαν, ενώ ο Αφρικανός ζήτησε από τους διαιτητές να καταγραφεί το περιστατικό, κάτι που έγινε.«Στο γήπεδο έρχονται μικρά παιδιά και δεν πρέπει να βλέπουν τέτοιες αντιδράσεις. Πρέπει να δοθεί προσοχή, έτσι ώστε ο ρατσισμός να μη γίνει μάστιγα. Ένιωσα άσχημα, αλλά όλοι οι φίλαθλοι δεν είναι ίδιοι. Πάντως, αυτό θα πρέπει να σταματήσει» είπε ο Λομάνα Λούα Λούα για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.Ο Τάκης Λεμονής είπε για το παιχνίδι:
«Όλη η ομάδα ήταν πολύ καλή, αλλά η απόδοση του Λούα Λούα στο πρώτο ημίχρονο ήταν κλειδί για τη νίκη μας. Είναι σημαντικός και ο τρόπος που κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε τσατιστεί που δεν είχαμε διπλό, ενώ σε δύο ματς το χάσαμε στα τελευταία λεπτά. Κλειδί ήταν η πίεση αρκετά ψήλα, έτσι δεν βρήκε ρυθμό σε καμία περίπτωση, ενώ ήμασταν αποφασιστικοί στο επιθετικό μας παιχνίδι».Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ατρομήτου, Ανχελ Γκιγέρμο Ογιος, υποστήριξε:
«Ζητάω συγνώμη από τον κόσμο και τους παράγοντες της ομάδας για την ήττα. Χάσαμε δίκαια, ήμασταν κακοί. Είχαμε απέναντί μας έναν μεγάλο και ποιοτικό αντίπαλο. Δύσκολα βρίσκαμε χώρους στο γήπεδο. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας, προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που παίζει στη μεγάλη κατηγορία, τόνισε:
«Είναι πρόκληση για μένα να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω. Έκανα ρεκόρ, αλλά σημασία έχει η νίκη. Ήταν απερίγραπτο το συναίσθημα όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι στο χέρι μου να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω και να καθιερωθώ στην 11άδα. Θα προσπαθώ να είμαι πάντα έτοιμος».Ο Τάσος Πάντος, ο οποίος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, τόνισε:
«Όπου μπορώ να βοηθήσω θα είμαι εκεί. Νομίζω ότι ήμασταν αποφασισμένοι. Θέλαμε να σταματήσουμε το σερί. Μπήκαμε αποφασιστικά και όταν το κάνουμε αυτό δεν έχουμε αντίπαλο. Μετά από ματς Champions League είναι δύσκολα τα πράγματα τόσο από ψυχολογική όσο και από αγωνιστική άποψη. Ο Ανατολάκης έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό. Παίζει σε άλλη ομάδα, αλλά είμαστε φίλοι. Στο γήπεδο όμως είμαστε αντίπαλοι. Ημασταν καλύτεροι και τα καταφέραμε».Από την άλλη πλευρά, ο Βερντέχο τόνισε:
«Με το πρώτο κόρνερ δεχθήκαμε γκολ, στη συνέχεια ανοιχτήκαμε και είχαμε κάποια προβλήματα στην ανάπτυξή μας. Μετά από μια κόντρα δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ. Φυσικά, από αυτά χάσαμε το παιχνίδι. Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και προχωράμε μπροστά. Σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε».Ενώ ο Λουτσιάνο αναφέρθηκε στη φημολογία που υπάρχει για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:
«Το έχω ακούσει. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνιστεί σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Αν ισχύει αυτή η φήμη, θα μιλήσω με τον πρόεδρο του Ατρομήτου».Από εκεί και πέρα, ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο οποίος αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στη γάμπα πριν από το παιχνίδι και για αυτό το λόγο δεν αγωνίστηκε, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τράβηγμα και αν επαληθευτούν, τότε ο πολωνός θα χάσει το ματς με την Βέρντερ Βρέμης.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.

Δεν υπάρχουν σχόλια: