Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

6/12/07: Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης κλείνουν τα καταστήματα στις 12 Δεκεμβρίου για το Ασφαλιστικό

Να κλείσουν τα καταστήματά τους από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι την επόμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, καλεί τους εμπόρους-μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, τους παρακινεί να αναρτήσουν στις προθήκες των καταστημάτων τους τη σχετική αφίσα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Σε ανακοίνωσή του, την Πέμπτη, ο ΕΣΘ ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει συνολικά τις μεταρρυθμιστικές προθέσεις της, σύμφωνα με το περιεχόμενο των τριών κύκλων συζήτησης στη Βουλή, ενώ την καλεί να αποσαφηνίσει πως θα επιτευχθούν η μη αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης και η μη μείωση συντάξεων και εισφορών.Ο ΕΣΘ ζητά ακόμη από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, με ανάλογο ποσοστό μέσω του προϋπολογισμού, κατά το πρότυπο του ΙΚΑ.
Παράλληλα, διεκδικεί να καταβληθούν τα οφειλόμενα από το κράτος στον ΟΑΕΕ, να αξιοποιηθούν σωστά τα περιουσιαστικά στοιχεία των Ταμείων και να ισχύσει ξανά η μηνιαία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τον Οργανισμό.
Ζητά, τέλος, να δεσμευτεί η κυβέρνηση για πραγματοποίηση ουσιαστικού διαλόγου χωρίς χρονικά όρια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: