Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

3/12/07: Hγετική επενδυτική δύναμη στα Βαλκάνια η Ελλάδα σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

«Η ενεργειακή ασφάλεια συνδέεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ευημερία» τόνισε τη Δευτέρα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ σε ομιλία του στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Ο κ. Σπέκχαρντ συμπλήρωσε ότι η ύπαρξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας είναι επωφελής τόσο για τις χώρες που παράγουν όσο και για εκείνες που καταναλώνουν ενέργεια χαρακτηρίζοντας μάλίστα την Ελλάδα ως μια από τις ηγετικές επενδυτικές δυνάμεις των Βαλκανίων, στον ενεργειακό, τον τηλεπικοινωνιακό και τον τραπεζικό τομέα.
Επιπρόσθετα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους αγωγούς φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας οι οποίοι «αυξάνουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για την Ελλάδα και θα ενισχύσουν την ενεργειακή της ασφάλεια».
Ο κ. Σπέκχαρντ δεν παρέλειψε μάλιστα να δηλώσει ότι θα ενεργήσει ως «συνήγορος των αμερικανικών επιχειρήσεων», που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Τέλος, αναφερόμενος στις ελληνική οικονομία ο Αμερικανός πρεσβευτής επισήμανε τις «επιτυχείς προσπάθειες της Ελλάδας να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της» και την «λήψη αναγκαίων οικονομικών μέτρων στον κατάλληλο χρόνο, κατά τον οποίον η παγκόσμια αγορά επιδεικνύει άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον για αναπτυσσόμενες αγορές και σε σίγουρες επενδύσεις».
Νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠA με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Σπέκχαρντ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: