Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

9/12/07: Ανασφάλιστους αλλοδαπούς φέρεται να απασχολεί ο Β.Μαγγίνας

Τρεις ανασφάλιστοι αλλοδαποί φέρεται να εργάζονται στην εξοχική κατοικία του υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για ένα ανδρόγυνο Πακιστανών, που εργάζονται ως επιστάτες στην εξοχική κατοικία του κ. Μαγγίνα στο Κορωπί, καθώς και ένας ομοεθνής τους κηπουρός.
Η εργασία του ζευγαριού των αλλοδαπών χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως πλήρους απασχόλησης και θα έπρεπε να καταβάλλονται ένσημα, ενώ ο τρίτος θα έπρεπε να κόβει δελτίο παροχής υπηρεσιών, μέσω του οποίου θα γίνονταν οι κρατήσεις.
Ο κ. Μαγγίνας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το δημοσίευμα.
«Θέμα ηθικής τάξης και πολιτικής αξιοπιστίας» τόνισε ότι τίθεται η υπεύθυνη του τομέα κοινωνικών θεμάτων του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Παράλληλα, η ίδια ζήτησε άμεσες εξηγήσεις από τον κ. Μαγγίνα.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

Η οικογένεια αλλοδαπών που φέρονται ως ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο σπίτι του υπουργού Απασχόλησης στο Κορωπί είναι φιλοξενούμενοι, δηλώνει τη Δευτέρα ο ίδιος ο Β.Μαγγίνας απαντώντας στα δημοσιεύματα, που τον θέλουν να απασχολεί δίχως ασφάλιση δύο αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγγίνας τόνισε: «Δεν απασχολώ ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους αλλοδαπούς ή ημεδαπούς εργαζόμενους. Σε προκατασκευασμένο από 10ετίας και πλέον σπίτι -που δεν είναι η κύρια κατοικία μου- στο Κορωπί, στεγάζεται δωρεάν, φιλοξενούμενο, ένα ζευγάρι Ινδών (ο κ. Σόνο Κουνάρ με τη σύζυγό του και τα τρία μικρά τους παιδιά 5 ετών, 2 ετών και 6 μηνών)».

Ακολούθως, προσθέτει πως το ένα από τα παιδιά της οικογένειας από την Ινδία έχει διανοητική και κινητική αναπηρία και απασχολεί την μητέρα του όλη την ημέρα. Λόγω μάλιστα της αναπηρίας, συμπληρώνει, η οικογένεια δεν μπορούσε να ενοικιάσει σπίτι.

Όσο για τον Ινδό, που φέρεται να απασχολείται στην οικία μαγγίνα, ο υπουργός Απασχόλησης τονίζει ότι εργάζεται σε εισαγωγική εμπορική επιχείρηση στο Κορωπί και είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.

Στη συνέχεια αφήνει αιχμές για τη δημοσιογραφική «αποκάλυψη» και αναφέρει πως έγινε με την παραβίαση του οικογενειακού του ασύλου. Μόνη παράλειψή του, λέει, που δεν δήλωσε ότι φιλοξενείται στο σπίτι του η οικογένεια από την Ινδία.

Αναφορικά με τη δική του οικογένεια, ο κ. Μαγγίνας αναφέρει πως η σύζυγός του Κατερίνα Μαγγίνα έχει από τον πρώτο της γάμο δύο παιδιά. Το ένα, κατόπιν εξετάσεων από το 1991, είναι μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου των Εξωτερικών, και το άλλο απασχολείται με δίμηνες συμβάσεις ως παραγωγός στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, «χωρίς μάλιστα τη δική μου φροντίδα για την απασχόληση αυτή και προ της ανάληψης των καθηκόντων μου ως υπουργού».