Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

30/11/07: Βολές από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκτός διαδικασιών

Την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2006, μαζί με την ανασκόπηση του έργου του για την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του, παρέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργο Βέη.
Ο κ. Βέης άφησε αιχμές για τη στάση πολλών υπουργών, οι οποίοι -όπως τόνισε- προχωρούν σε προσλήψεις παρακάμπτοντας την Ανεξάρτητη Αρχή.
Αναφερόμενος στις διαπιστώσεις που προκύπτουν από την έκθεση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού για το 2006, ο κ. Βέης τόνισε την ανάγκη αλλαγής των διαδικασιών, αφού, όπως είπε, «ο μεγάλος αριθμός των νόμων που έχουν εκδοθεί και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το ΑΣΕΠ, του δημιουργεί μεγάλα πρόβλημα και δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του».
Πρόσθεσε ότι, παρ' όλα αυτά, σύντομα θα αρχίσει η κωδικοποίηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να συγκροτηθεί σε ενιαίο κείμενο.
Από την πλευρά του, ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι «όλοι αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΑΣΕΠ» και ζήτησε «να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση τις προσπάθειες που κάνει, κυρίως στη συντόμευση των χρόνων πραγματοποίησης των διαγωνισμών, για να μπορούν να στελεχώνονται έγκαιρα οι υπηρεσίες».
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι η έκθεση αποτελεί καταπέλτη για τις «κυβερνητικές μεθοδεύσεις "γαλάζιων" προσλήψεων», ότι η έκθεση παρουσιάζει ανάγλυφα την απαξίωση του θεσμού και την παράκαμψη των αντικειμενικών διαδικασιών στο σύστημα προσλήψεων του δημόσιου τομέα.
Προσέθεσε ότι η έκθεση μνημονεύει την αποδόμηση του ΑΣΕΠ λόγω της έλλειψης προσωπικού και της παράκαμψής του.
«Το ΠΑΣΟΚ καλεί για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να ενισχύσει το θεσμό, να υπαγάγει στο ΑΣΕΠ όλες τις προσλήψεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα χωρίς καμία εξαίρεση, να καταργήσει τις συνεντεύξεις της ντροπής και τέλος να σταματήσει τις προσλήψεις συμβασιούχων μια για πάντα, μέσω ενός ορθολογικού σχεδιασμού των αναγκών της διοίκησης σε προσωπικό» δήλωσε ο Ντ. Ρόβλιας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: