Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

3/12/07: Ρατσιστική επίθεση με θύματα οκτώ Πακιστανούς στο Αιγάλεω

Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί. Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.
Σε ανακοίνωσή του, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών διερωτάται γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία, δεδομένου ότι το Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Γιατί το πρώτο πράγμα που βρήκαν να ρωτήσουν τους αιμόφυρτους μετανάστες όταν έφτασαν εκεί ήταν αν έχουν χαρτιά; Αυτά είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που μεταφέρθηκαν σε μετανάστες και Έλληνες ομάδας συμπαράστασης της Κίνησης 'Απελάστε το ρατσισμό', που επισκέφτηκε την Κυριακή 2/12 τους παθόντες
» Η νέα ρατσιστική επίθεση είναι η σοβαρότερη από όσες είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας. Προηγήθηκαν ανάλογα περιστατικά στου Ρέντη (7/10), πάλι κατά Πακιστανών, και σε διάφορα σημεία της Αθήνας στις 27/10.»
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να προκαλεί τους μετανάστες με βρισιές.
Στη συνέχεια απαίτησαν να βγουν από το σπίτι με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί και, όταν οι Πακιστανοί δεν τους πίστεψαν, έφυγαν για να επιστρέψουν με ρόπαλα και σίδερα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, αλλά και γείτονες.
Οι παθόντες κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: