Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

9/12/07: Επεισόδια σε ΟΑΚΑ και Λυκόβρυση στη σκιά της υπόθεσης Φιλόπουλου

Σοβαρά επεισόδια που σχετίζονται με την υπόθεση Φιλόπουλου έλαβαν χώρα το Σάββατο σε δύο διαφορετικά γήπεδα και δύο διαφορετικά αθλήματα.
Στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν στους αθλητές του Ολυμπιακού, Δεληγιάννη, Κόχειλα και Γαβριελάτο, τους προπηλάκισαν και τους χαρακτήριζαν «δολοφόνους», έχοντας στα χέρια τους φωτογραφίες του άτυχου Μιχάλη Φιλόπουλου.
Οι τρεις πολίστες του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα, περιμένοντας και την υπόλοιπη αποστολή του Ολυμπιακού για να δώσουν - καθότι τιμωρημένοι - τον αγώνα με τη Γιάντραν για την Ευρωλίγκα. Η παρουσία τους «ερέθισε» τους λιγοστούς οπαδούς των «πρασίνων» που βρίσκονταν στις εξέδρες και ορισμένοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς τους «ερυθρόλευκους», χωρίς να μπορέσει η αστυνομική δύναμη να τους σταματήσει.
Μάλιστα, όπως οι ίδιοι καταγγείλουν, προπηλακίσθηκαν, με τον Κόιχειλα να δέχεται κλωτσιά στο πόδι και ο Γαβριελάτος μπουνιά στο κεφάλι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κρατούσαν φωτογραφίες του Φιλόπουλου.
Παράλληλα, στον αγώνα Λυκόβρυσης - Παγκρατίου για το πρωτάθλημα Β' ΕΠΣΑ, περίπου 20 άγνωστοι κουκουλοφόροι, με λοστούς και ρόπαλα στα χέρια, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν κατά παικτών του Παγκρατίου, τους οποίους κυνήγησαν στα αποδυτήρια.Στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα των αποδυτηρίων των φιλοξενούμενων, τους ξυλοκόπησαν άγρια, και μάλιστα τραυματίστηκαν ο Νίκος Στυλιανέσης και οι ποδοσφαιριστές Βασίλης Πάιρας και Δημήτρης Πανδής, οι οποίοι διακομίστηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου τους τοποθετήθηκαν ράμματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση είχε ως στόχο μέλη της ομάδας του Παγκρατίου, τα οποία φέρονται να είχαν συμμετοχή στα επεισόδια τον περασμένο Μάρτιο στη Λεωφόρο Λαυρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου.
Η υπόθεση, μάλιστα, κινδυνεύει να μπει στο αρχείο εξαιτίας λαθών στην προανάκριση λόγω των οποίων δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ομολογίες πρωταιτίων των επεισοδίων που κατονόμαζαν τους δολοφόνους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: