Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

5/12/07: Η πλειονότητα των πολιτών θέλει αλλαγές στο Ασφαλιστικό, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση

Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό και όσοι δεν το παραδέχονται, εθελοτυφλούν δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής είχε πει το ίδιο προεκλογικά μιλώντας για «όρια ηλικίας» με αυτό που είπε χθες για «γενικά όρια ηλικίας» ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ακριβώς το ίδιο. Όποιος καταλαβαίνει από ασφαλιστικά θέματα το είχε καταλάβει.»
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Γ.Σουφλιά ότι θα τοποθετηθεί τον Ιανουάριο για το ασφαλιστικό, ο Ευ.Αντώναρος δήλωσε πως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είπε ότι θα τοποθετηθεί όταν κατατεθεί το πλήρες κείμενο του ν/σ που θα προκύψει μετά από το διάλογο ο οποίος είναι ακόμα σε εξέλιξη.
«Οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι απολύτως γνωστές» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στη θέση Γ.Σουφλιά υπέρ των αλλαγών στο ασφαλιστικό.
«Η συζήτηση για το αν θα γίνουν αλλαγές ή αν πρέπει να γίνουν αλλαγές, στην ουσία έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Όποιος δεν θέλει να το αντιληφθεί, να το παραδεχτεί, εθελοτυφλεί» επεσήμανε.
Επιπλέον ανέφερε ότι θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές και κατατέθηκαν στα πλαίσια του διαλόγου που γίνεται στο Κοινοβούλιο στους τρεις κύκλους. Υπενθύμισε ότι πρόκειται για γνωστά κείμενα και παρέπεμψε, όσους μιλούν για έλλειψη προτάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, να ανατρέξουν σ' αυτά και θα αναθεωρήσουν.Όσο για το αν θα έρθει το ν/σ στη Βουλή τον Ιανουάριο διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είπε κάτι τέτοιο και τόνισε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και ότι το ν/σ θα έρθει στη Βουλή, γιατί η Βουλή θα αποφασίσει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: