Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

19/12/07: Απεργιακό μέτωπο από γιατρούς, δικηγόρους, φαρμακοποιούς και δημοσιογράφους

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη για το Ασφαλιστικό γιατροί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές.
Η απεργία των δημοσιογράφων πραγματοποιείται από τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου έως τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης.
Το διάστημα αυτό δεν θα μεταδοθεί καμία είδηση από την δικτυακή πύλη του in.gr. Η κανονική ροή των ειδήσεων θα ξεκινήσει και πάλι το πρωί της Πέμπτης.
Οι μηχανικοί απεργούν και την Πέμπτη, ενώ οι δημοσιογράφοι έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη 3ωρη στάση εργασίας από τις 12.00-15.00.
Υπενθυμίζεται ότι για το συντονισμό της δράσης και των απεργιών αποφασίστηκε η σύσταση κοινής επιτροπής κινητοποιήσεων, σε ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΕΣΗΕΑ, της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), της ΠΟΕΣΥ, του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), του ΔΣΑ (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών), των υγειονομικών και των φαρμακοποιών.
Για το θέμα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι ο υπουργός Απασχόλησης άλλαξε, αλλά η κυβερνητική πολιτική στο Ασφαλιστικό δεν φαίνεται να αλλάζει και προειδοποίησε ότι τα συνδικάτα θα συνεχίσουν στον δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων, που η κυβέρνηση επιθυμεί να εντάξει στο Ταμείο Επιστημόνων, εξέφρασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην ενοποίηση των Ταμείων τους και κάλεσαν την κυβέρνηση σε διάλογο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: