Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

29/12/07: Επεισοδιακή επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις περιοχές των Ζωνιανών και του Φόδελε Ηρακλείου.
Όπως μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια του χωριού για τις ληστείες σε ΑΤΜ και χρηματαποστολές, κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και σιδηρολοστούς κατά των αστυνομικών.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, ενώ κατάφερε να διαφύγει ένας ύποπτος, ο οποίος όμως παραδόθηκε στη συνέχεια. Δύο εκ των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς είναι συγγενείς του υπόπτου που διέφυγε και συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της επίθεσης και ξυλοδαρμού αστυνομικών.
Όσο για τον ίδιο τον φυγά, πρόκειται για έναν άνδρα που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών και κατά τις πρώτες επιχειρήσεις των ΕΚΑΜ στην περιοχή των Ζωνιανών και είχε κριθεί προφυλακιστέος. Σύμφωνα με την αστυνομία, αναμένεται να παραδοθεί.
Επτά άτομα προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Ανάμεσα τους είναι και η σύζυγος του φερόμενου ως εγκεφάλου.
Εκτιμάται ότι οι ύποπτοι εμπλέκονται και στην ενέδρα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας στις 5 Νοεμβρίου, κάτι ωστόσο που μένει να αποδειχθεί και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, η οποία ήδη ξεκίνησε.
Από τους υπόπτους θα ληφθεί γενετικό υλικό (DNA) και αποτυπώματα, τα οποία ακολούθως θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ταυτοποίηση με παλαιότερα ευρήματα από τις έρευνες στην περιοχή του Μυλοποτάμου.
Οι συλληφθέντες θεωρούνται επίσης ύποπτοι για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και ανάμειξη σε οκτώ ανθρωποκτονίες, αλλά και πέντε κλοπές ΑΤΜ από τράπεζες της Κρήτης το τελευταίο διάστημα.
Δεν έχουν ασκηθεί συγκεκριμένες διώξεις και οι ύποπτοι θα οδηγηθούν την Κυριακή στον εισαγγελέα προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Η σημερινή επιχείρηση περιελάμβανε δέκα κατ' οίκον έρευνες, ενώ έγιναν και τρεις ακόμα συλλήψεις δύο στα Ζωνιανά και μία στο Φόδελε Ηρακλείου.
Η απόφαση για την πραγματοποίηση της νέας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Μυλοποτάμου ελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής και οι έρευνες έγιναν παρουσία εισαγγελέων.
Αγνωστος προσπάθησε να παραβιάσει ΑΤΜ στα Χανιά
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Εμπορικής Τράπεζας έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Κουνουπιδιανά Χανίων προσπάθησε να παραβιάσει άγνωστος δράστης το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό χαρακτηρίζεται μεμονωμένο και δεν σχετίζεται με τις υποθέσεις κλοπής ΑΤΜ που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στο νησί.Ο δράστης προσπάθησε με λοστό να παραβιάσει το μηχάνημα, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς χτύπησε ο συναγερμός, ενώ το γεγονός ότι στο σημείο βρέθηκε αίμα οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι στην προσπάθεια του πιθανότατα τραυματίστηκε. Στη συνέχεια διέφυγε άπραγος, φοβούμενος μην γίνει αντιληπτός. Φρόντισε πάντως να πάρει μαζί του το σιδηρολοστό με τον οποίο επιχείρησε να παραβιάσει το ΑΤΜ, προκειμένου να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: