Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

17/12/07: Αποστολή στην Κρήτη άλλων 653 αστυνομικών

Την αύξηση της οργανικής δύναμης της αστυνομίας στην Κρήτη κατά 653 θέσεις, τις οποίες θα καλύψουν αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί, εξήγγειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης.
Όπως γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα Έθνος, ο κ. Χηνοφώτης εξήγγειλε επίσης την ίδρυση τριών νέων τμημάτων αστυνομικών επιχειρήσεων στο Μυλοπόταμο με έδρα τα Ζωνιανά, στον Αποκόρωνα με έδρα τις Βρύσες και στη Μεσαρά με έδρα τις Μοίρες.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών εξήγγειλε επίσης τη δημιουργία ολιγομελούς ομάδας ειδικών αποστολών, για την αντιμετώπιση εξαιρετικά επικίνδυνων περιστατικών, που θα εδρεύει στο Ηράκλειο και θα έχει επιχειρησιακή δυνατότητα σε όλη την Κρήτη.
Μέχρι την προσεχή Τρίτη αναμένεται άλλωστε να έχει υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού.
Από το Ρέθυμνο, όπου βρέθηκε προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του περιφερειακού συμβουλίου της Κρήτης, με μείζον θέμα αυτό της παραβατικότητας, ο κ. Χηνοφώτης αποκάλυψε ακόμη ότι έχει δώσει εντολή να γίνει επανέλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν εκδοθεί στο νησί.
Σύμφωνα πάντα με το Έθνος, πίσω από την έγκριση νόμιμων αδειών οπλοφορίας στην Κρήτη «κρύβεται» πολιτικό ρουσφέτι ολκής, καθώς αποκαλύπτεται ότι πολλές άδειες είχαν δοθεί με τη «βούλα» της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης σε χέρια ατόμων που δχεν πληρούσαν τα κριτήρια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: