Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

29/11/07: Στο επίκεντρο των ερευνών για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ 11 «ύποπτοι» λογαριασμοί

ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Στοιχεία του πορίσματος του Γ.Ζορμπά για το ομόλογο του Ταμείου των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ) φέρνει στη δημοσιότητα το Σάββατο ο Ελεύθερος Τύπος. Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα αποκαλύπτει τις 11 κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών ενός εκ των φερόμενων ως σημαντικότερων «κρίκων» στην υπόθεση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται κατά πληροφορίες της εφημερίδας στο πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γιώργο Ζορμπά, κατά το διάστημα σχεδόν ενός έτους -από τις 17 Ιουλίου 2006 έως τις 31 Μαΐου 2007- σε λογαριασμούς που ανήκουν σε τέσσερα φυσικά πρόσωπα και σε δύο εταιρείες, το πιθανότερο οffshore, διακινήθηκαν 7.762.000 ευρώ.
Συνολικά εκτιμάται ότι έχουν «αποκρυπτογραφηθεί» οι διαδρομές ποσών 13.650.000 ευρώ, που φέρονται να καταβλήθηκαν ως μίζες για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ.Εκτός των σημαντικών στοιχείων που έχουν προκύψει από τις διαδρομές μεγάλων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς, εξίσου σοβαρά στοιχεία έχουν κατατεθεί για μεταφορές «πακέτων» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα, ακόμη και με νταλίκες. Στην αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης καθοριστική ήταν η βοήθεια που έδωσαν οι ελβετικές αρχές.Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι Ελβετοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του σκανδάλου στην Ελλάδα έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος τυγχάνει να γνωρίζεται πολλά χρόνια πριν με άμεσα εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ.
Οι αστυνομικοί είδαν το συγκεκριμένο πρόσωπο να παίρνει από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων ένα πακέτο με 200.000 ευρώ. Όταν τον σταμάτησαν -δήθεν για τυπικό έλεγχο- στα σύνορα της Ελβετίας με την Ιταλία, ανακάλυψαν κρυμμένο και συσκευασμένο σε πακέτο το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.
Του ζήτησαν διευκρινίσεις, αλλά ο οδηγός (τα στοιχεία του οποίου γνωρίζει η εφημερίδα) απάντησε ότι νόμιζε πως μετέφερε βιβλία και όχι χρήματα. Είπε ακόμη ότι το «πακέτο» το παρέλαβε από κάποιον «κύριο Νίκο», για τον οποίο φέρεται να είπε ότι το μόνο που ήξερε ήταν ότι έχει κάποια δημόσια θέση στην Ελλάδα. Όταν, τέλος, ρωτήθηκε ποιος θα ήταν ο παραλήπτης των χρημάτων, απάντησε και πάλι αόριστα, λέγοντας πως θα του τηλεφωνούσε κάποιος και θα του έλεγε πού να το πάει στον Πειραιά.Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα του κ. Ζορμπά βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτη Πούλιου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: