Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

12/12/07: Σύλληψη δύο εναεριτών της ΔΕΗ επειδή κάλυψαν κάμερες στη διάρκεια του συλλαλητηρίου





EINAI ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ...




εδώ διακρίνεται και η αμφίεση του εναερίτη(sic)

Το απόγευμα της Τετάρτης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα δύο εναερίτες της ΔΕΗ που συνελήφθησαν γιατί κάλυψαν με μαύρες σακούλες κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της πορείας. Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και για την υπόθεση θα διενεργηθεί έρευνα.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ.Τσιόγκας κατήγγειλε την «παγίωση» της πολιτικής που νομιμοποιεί την παρουσία «χαφιέδων σε συγκεντρώσεις».
Αναφερόμενος στη χρήση καμερών κατά την πορεία για το Ασφαλιστικό, κατέκρινε τη σύλληψη συνδικαλιστών, που «μόλις πήγαν να μπουν στα αυτοκίνητα τους» για να πάνε στα σπίτια τους, τους συνέλαβαν. Οι εργαζόμενοι «να αναλάβουν οι ίδιοι τον αγώνα για την κατάργηση των καμερών και της παρακολούθησης» είπε ο κ. Τσιόγκας.
Απαντώντας στον κ. Τσιόγκα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π.Χηνοφώτης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία πολιτική παρακολούθησης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.
Στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ για παρακολούθηση συγκέντρωσης από την αστυνομία στη Λάρισα ο κ. Χηνοφώτης είπε ότι η κυβέρνηση δρα κατ' επιταγήν του Συντάγματος και των νόμων.
Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κακώς εισήλθε ο αστυνομικός στο χώρο της συγκέντρωσης, υπογράμμισε ωστόσο ότι η ευαισθησία της κυβέρνησης φαίνεται από την άμεση ανταπόκρισή της. Έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα ακολουθήσει ΕΔΕ και θα επιβληθούν κυρώσεις, είπε ο κ. Χηνοφώτης.
Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Βλάχου σε βάρος τεσσάρων νεαρών, που συνελήφθησαν την Τετάρτη για επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας εργαζομένων για το Ασφαλιστικό.
Η εισαγγελέας απήγγειλε κατά περίπτωση τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας απρόκλητης σωματικής βλάβης, αντίστασης κατά της αρχής και διακεκριμένης φθοράς.
Οι νεαροί παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για τη δίκη τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, οι κατηγορούμενοι έχουν αναγνωριστεί ως δράστες επεισοδίων από αστυνομικούς και η σύλληψή τους δεν προέκυψε από υλικό καμερών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: