Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

4/12/07: Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Κόης από την αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τρίτη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, οποίος την έκανε αποδεκτή.
Ο νέος αρχηγός θα επιλεγεί από το ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη. Επικρατέστερος για διάδοχος στην αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ο υπαρχηγός Φώτης Παππάς.
Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Κόης αναφέρει ότι προσωπικοί λόγοι τον οδηγούν εκτός υπηρεσίας. Εντούτοις, το κλίμα για τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν βαρύ μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου.
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών προεξοφλούσαν την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΥΣΕΑ.
Παρ' όλα αυτά, ο κ. Κόης επανελάμβανε σε κάθε τόνο πως δεν σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του και περίμενε να ολοκληρωθεί η θητεία του τον Μάρτιο του 2008.
Τελικά χρειάστηκε μια επίσκεψη δυόμισι ωρών του υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη στο γραφείο του κ. Κόη και αρκετές ακόμη πιέσεις προκειμένου ο 57χρονος Ανδρέας Κόης να αναγκαστεί να υποβάλει την παραίτησή του.
Newsroom ΔΟΛ