Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

14/12/07: Σε δεινή θέση ο Β.Μαγγίνας μετά από νέες εις βάρος του αποκαλύψεις

Δυσχερής η θέση του Βασίλη Μαγγίνα, μετά τις νέες αποκαλύψεις ότι η κατοικία του στο Κορωπί έχει χτιστεί με άδεια αναψυκτηρίου. Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες δεν παρείχε κάλυψη στον υπουργό Απασχόλησης, ο οποίος επανέλαβε ότι πρόκειται περί προσωπικής επίθεσης για ευνόητους λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται το Σάββατο στην εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή, ο Β.Μαγγίνας κατέχει πολεοδομική άδεια για αναψυκτήριο, βάσει της οποίας έχει χτίσει την κατοικία του στο Κορωπί.
Για το θέμα ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο Κ.Καραμανλής απέφυγε να στηρίξει τον κ. Μαγγίνα, δηλώνοντας πως ο υπουργός Απασχόλησης «έχει δώσει κάποιες διευκρινίσεις».
Σε άλλη ερώτηση περί «δύο μέτρων και δύο σταθμών» σχετικά με την αντιμετώπιση υπουργών και με υπενθύμιση για την αποπομπή Τσιτουρίδη το 2004 εξαιτίας της υπόθεσης μεταγγραφής της κόρης του, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας: «Δεν θα επανέλθω στο θέμα. Έχω εκφράσει τις απόψεις μου». Νωρίτερα, ο Κ.Καραμανλής είχε επαναλάβει την αταλάντευτη θέση του περί μηδενικής ανοχής στη διαφθορά.
Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι ο υπουργός Απασχόλησης δεν είχε ενημερώσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση το Μέγαρο Μαξίμου και πως ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος, καθώς πρόκειται για το τρίτο κρούσμα αποκάλυψης εις βάρος του κ. Μαγγίνα (είχαν προηγηθεί οι υποθέσεις της κόρης του και των Ινδών), εν μέσω της προσπάθειας της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, άλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή ανέφεραν πως ο χειρισμός του ασφαλιστικού θα περνούσε στον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, καθώς η εικόνα του Β.Μαγγίνα έχει δεχθεί πλήγματα. Τις σχετικές πληροφορίες δεν διέψευσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Από την πλευρά του, ο Β.Μαγγίνας επικαλείται προσωπική επίθεση εναντίον του εξαιτίας της προσπάθειας που κάνει για το ασφαλιστικό, ενώ προσπαθεί να δώσει απαντήσεις για τις νέες αποκαλύψεις, αναφέροντας ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του Κορωπίου όλες οι άδειες είναι ίδιες, δηλαδή για αναψυκτήρια, και πως ο ίδιος έχει πληρώσει τα τέλη που προβλέπονται. Παράλληλα, δεν αποκλείει να υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μαγγίνας «με αφορμή διάφορες πληροφορίες και επικείμενα δημοσιεύματα» τονίζει: «Οι "αποκαλύψεις" συνεχίζονται. Ελάχιστοι πλέον αμφιβάλουν για τους λόγους των εναντίον μου προσωπικών επιθέσεων.
»Θέλω, ωστόσο, επί του συγκεκριμένου θέματος να διευκρινίσω ότι η άδεια οικοδομής που με αφορά -όμοια με όλες τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στη συγκεκριμένη περιοχή Κορωπίου- είναι καθ’ όλα νόμιμη και έχουν καταβληθεί όλα τα σχετικά τέλη που προβλέπονται από την πολεοδομική νομοθεσία.
»Δεν αποκλείω, στο πλαίσιο των "αποκαλύψεων", να δουν το φως της δημοσιότητας και "πολεοδομικές παρεκκλίσεις", αφού -όπως πληροφορούμαι- επί 7 μέρες τώρα και σχεδόν επί 24ώρου βάσεως δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, βρίσκονται επί τόπου και "διερευνούν την υπόθεση".
»Επίσης διάφοροι άλλοι εντεταλμένοι, ερευνούν σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, όπως ΙΚΑ, Υποθηκοφυλακεία, Υπηρεσίες Νομαρχίας, Πολεοδομία, κλπ. για την ανακάλυψη και άλλων "αξιοποιήσιμων" στοιχείων, ανατρέχοντας μάλιστα σε περιόδους, ακόμη και προ 20 ή 30 ετών.
»Επαναλαμβάνω ότι τους λόγους που προκαλούν τις δημοσιογραφικές αυτές "αποκαλύψεις", δεν επιθυμώ να τις σχολιάσω. Η ελληνική κοινωνία μπορεί και να αντιληφθεί και να κρίνει».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: