Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

13/12/07: Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών στο ΔΣΑ με στόχο τον Σ.Χατζηγάκη

Σε διαμαρτυρία πριν από την έναρξη εκδήλωσης στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με θέμα «Κράτος Δικαίου και Κράτος Δικαστών», όπου θα παρευρίσκετο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών, αναρτώντας πανό με σύνθημα «οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι».
Στην αίθουσα βρίσκονταν οι πρόεδροι των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, Γ.Παναγιωτόπουλος, Β.Νικόπουλος, Γ.Κούρτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Σωτήρης Βάγιας, και ο πρώην αρεοπαγίτης, Μιχάλης Μαργαρίτης, που προήδρευσε στη δίκη των μελών της «17Ν».
Ομάδα περίπου 50 ατόμων του αναρχικού χώρου εισήλθαν στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου και ανάρτησαν πανό με σύνθημα: «Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι είναι δίκαιοι» και δεν επέτρεπαν την έναρξη της εκδήλωσης.
Η ίδια ομάδα πραγματοποίησε και κατάληψη για περίπου μία ώρα στην είσοδο του κτιρίου.
Κατόπιν παρεμβάσεως του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ.Παξινού και άλλων δικηγόρων, οι διαμαρτυρόμενοι απεχώρησαν με συνθήματα όπως το «πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά» και η εκδήλωση άρχισε με καθυστέρηση 20 λεπτών, αλλά χωρίς την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: