Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

Γεια σου αρχηγέ!


Παρέλαβε δώρα, πλακέτες ανθοδέσμες. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης έπαιξε για 17 λεπτά, τελευταία φορά με τη γαλανόλευκη φανέλα, κόντρα στην Ισπανία και αποχαιρέτησε την ποδοσφαιρική ζωή, όντας ήδη στο επόμενο στάδιο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτή ακριβώς την ιδιότητά του χαιρέτισαν οι οπαδοί που κρέμασαν πανό («σκύλε γερά, μαζί θα ξαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ ψηλά») στα κάγκελα της θύρας 4 υπενθυμίζοντας το ξεχασμένο παρατσούκλι του.

Ο Ζαγοράκης έχει πολύ χρόνο μπροστά για να αναστήσει την αγαπημένη ομάδα του, αφού αυτό τον δρόμο επέλεξε. Από χθες, πάντως, έχει να αντιμετωπίσει οριστικά και αμετάκλητα την μετά την ενεργό δράση ζωή του. «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό», είπε αποχωρώντας από τον πολυσυζητημένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας. «Είναι δύσκολα, αφού κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, αλλά όπως είπα και πριν από το παιχνίδι αυτά έχει η ζωή. Κλείνουν κάποια κεφάλαια, έστω κι αν τα υπεραγαπάς και τα λατρεύεις, αλλά ανοίγουν κάποια άλλα».

Ο ρέκορντμαν με 120 από χθες συμμετοχές στη Εθνική συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με είχε υγιή όλα αυτά τα χρόνια, όλο τον κόσμο που με χειροκρότησε και εμένα και αυτή την ομάδα. Νομίζω ότι το χειροκρότημα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας. Από ΄δώ και πέρα ξεκινάω άλλη ζωή». Ο Ζαγοράκης ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε αυτή την ομάδα που αξίζει πάρα πολλά για να συνεχίσει, γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Με τη στήριξη του κόσμου νομίζω ότι θα μπορούμε να πρωταγωνιστούμε». Και κατέληξε: «Ήδη είμαι σε άλλο κεφάλαιο της ζωής μου. Αυτά έχει η ζωή. Το χειρότερο θα ήταν να μην κάνεις τίποτε. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να πολεμούμε μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υγιείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: