Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

2/8/07: Επαναλειτουργεί με απόφαση της Δικαιοσύνης η χρηματιστηριακή «Ακρόπολις»

Με απόφαση της Δικαιοσύνης ξαναλειτουργεί η «Ακρόπολις», η οποία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων. Το Διοικητικό Εφετείο ανέστειλε την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θέτοντας τρεις όρους.
Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου της Πέμπτης, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της απόφασης που ανακαλούσε την άδεια της «Ακρόπολις» και παρά το γεγονός ότι εις βάρος των υπευθύνων της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σοβαρότατες κακουργηματικές πράξεις.
Οι όροι που τέθηκαν είναι ο ορισμός νέων μελών του ΔΣ, η άσκηση των εξουσιών μόνο από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ο διορισμός Επιτρόπου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σε κάθε περίπτωση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανανέωσε την ισχύ παλαιότερης προσωρινής διαταγής, σύμφωνα με την οποία τα περιουσιακά στοιχεία των εκπροσώπων της «Ακρόπολις» και των δύο θυγατρικών της εταιρειών στην Κύπρο παραμένουν δεσμευμένα μέχρι το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.
Η απόφαση εκδόθηκε μετά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το ΤΕΑΔΥ κατά της «Ακρόπολις» και αφορά το ομόλογο των 70 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Πρινιωτάκη ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να επιτρέψει στους υπευθύνους της εταιρείας να έχουν πρόσβαση στους ατομικούς τους λογαριασμούς για να αντιμετωπίζουν τα προσωπικά τους έξοδα και τις δικαστικές δαπάνες της υπόθεσης διαχειριζόμενοι 30.000 ευρώ τον μήνα.
Η δικαστική λειτουργός όμως απέρριψε το αίτημα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: