Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

22/8/07: Μετά τις εκλογές η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το «καρτέλ γάλακτος»

Μετατίθεται για μετά τις πρόωρες εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου η έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το λεγόμενο «καρτέλ γάλακτος». Σημειώνεται ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 14 περίπου μήνες, από τον Ιούνιο του 2006.
Όπως υπενθυμίζει το Βήμα της Τετάρτης, η υπόθεση ξεκίνησε αθόρυβα τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου του 2006, για να πάρει διαστάσεις στις αρχές του περυσινού Σεπτεμβρίου.
Ακολούθησε η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί, την επόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου πρόκειται να γίνει μία ακόμη διάσκεψη, όπως ονομάζεται, της Επιτροπής.
Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του προέδρου της Σπ.Ζησιμόπουλου, πως ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει εκδοθεί η απόφαση, λόγω των πρόωρων εκλογών μετατίθεται σε ημερομηνία μετά τις 16 Σεπτεμβρίου.
Όπως είναι γνωστό η υπόθεση έχει διαχωριστεί σε δύο μέρη, στην οριζόντια σύμπραξη («καρτέλ») που αφορά τις πέντε γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες κατά το κατηγορητήριο συνέπραξαν διαμορφώνοντας από κοινού ενιαία στάση στο θέμα του καθορισμού των τιμών παραγωγού γάλακτος και στην κάθετη σύμπραξη που αφορά τη συνεργασία μεταξύ γαλακτοβιομηχανιών και λιανεμπόρων για τον καθορισμό των κατώτατων λιανικών τιμών του παστεριωμένου γάλακτος.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η έκδοση της απόφασης που αναμένεται αφορά την οριζόντια σύμπραξη, δηλαδή μόνο τη συνεργασία των γαλακτοβιομηχανιών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: