Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

21/8/07: Η εθνική Ισπανίας ζήτησε να μην προπονηθεί στην Τούμπα εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου

Δυσφήμηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί η απόφαση της αποστολής της Ισπανίας να μην προπονηθεί η ομάδα τους στο γήπεδο της Τούμπας εξαιτίας της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.
Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές και συνοδοί ζήτησαν να μην προπονηθούν για να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός και αποχώρησαν από το γήπεδο.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» την ισπανική ομάδα δεν υποδέχτηκε κανείς εκ μέρους της ΕΠΟ, ενώ συνοδοί και ποδοσφαιριστές κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της περιοχής αεροδρομίου. Εκεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Λουίς Αραγονιές μίλησε στους Ισπανούς δημοσιογράφους.
«Όταν ένας αγώνας αφορά εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, είτε αυτός είναι φιλικός, είτε επίσημος, μοναδικός σκοπός είναι η κατάκτηση της νίκης γιατί παίζει ρόλο και το εθνικό γόητρο» είπε αρχικά ο τεχνικός των «φούριας ρόχας».Σε ερώτηση της σκοπιμότητας που έχει ένα παιχνίδι όπως αυτό για την εθνική Ισπανίας εν όψει των υποχρεώσεων της και τον αγώνα με την Ισλανδία ο Αραγονιές είπε:
«Τη διεξαγωγή του αγώνα την αποφασίζει η Ομοσπονδία αλλά το συγκεκριμμένο παιχνίδι είναι πολύ χρήσιμο για την προετοιμασία της ομάδας μας εν όψει της αναμέτρησης με την Ισλανδία. Το παιχνίδι παράλληλα γίνεται προς τιμήν του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Ελλάδος όταν αυτή κατέκτησε το Εuro 2004 ,Θοδωρή Ζαγοράκη και είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν κάποιων ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με διεθνή φιλικά παιχνίδια».Με την αποστολή της εθνικής Ισπανίας δεν ταξίδευσε ο γκολκίπερ Ικερ Κασίγιας που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας επί ισπανικού εδάφους και την θέση του πήρε ο Πάλοπ της Σεβίλλης.Επίσης ήρθε ο Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ για τον οποίο είχαν εκφραστεί φόβοι από έναν ελαφρύ τραυματισμό και θα είναι τελικά στην διάθεση του προπονητή του.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: