Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

17/8/07: Προκύρηξη Εθνικών Εκλογών στις 16/9/07

«Έφτασε η ώρα των εκλογών»
Νωπή εντολή για τις μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο πρωθυπουργός

Στην ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε διάλυση της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών για τις 16 Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές και τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία 3,5 χρόνια.
«Μαζί κατακτήσαμε κρίσιμους στόχους» είπε χαρακτηριστικά, για να αναφέρει τις αλλαγές στην Παιδεία και τη διαφάνεια, τις νέες θέσεις εργασίας, την πτώση της ανεργίας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, των επενδύσεων και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.
Η χώρα βγήκε από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, στην οποία μπήκε λόγω της ανευθυνότητας των κυβερνήσεων του χθες, υπογράμμισε και τόνισε ότι οι μεγαλύτεροι διεθνείς οίκοι αναγνωρίζουν την θετική πορεία της ελληικής οικονομίας.
«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλα όσα κερδίσαμε με τις κοινές μας προσπάθειες, αλλά οφείλουμε να προχωρήσουμε σε νέα πεδία σε βάσεις δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας.
» Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, σε μια νέα δυναμική για ένα στέρεο κοινωνικό κράτος για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» συνέχισε και αναφέρθηκε στο νέο προϋπολογισμό, για τον οποίο είπε ότι αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης για τον οποίο απαιτείται ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και νωπή λαϊκή εντολή.
Ο ίδιος είπε ότι όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που δεν πέρασαν τώρα θα είναι τα πρώτα νομοθετήματα της νέας Βουλής.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος, καθώς και στο εθνικής σημασίας θέμα της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της εθνικής ενότητας.
«Όσοι υποβαθμίζουν το δημόσιο βίο θα μας βρισκουν πάντοτε απέναντί μας. Το εννοώ» εξήγησε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: