Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

9/8/07: Δύο θύματα των υποκλοπών καταγγέλουν «κουκούλωμα» της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη

Στοιχεία που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, καταδεικνύουν τη «συμμετοχή και της Δικαιοσύνης στην επιχείρηση 'κουκουλώματος'» του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών προσκομίζουν δύο από τα θύματα της υπόθεσης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εφέτης ανακριτής ουδέποτε τους κάλεσε ούτε ως μάρτυρες ούτε για να τους γνωστοποιήσει το πέρας της ανάκρισης και όταν πρόσφατα ζήτησαν να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημά τους, στη συνέχεια τους έδωσαν ραντεβού τον Σεπτέμβριο διότι το ανακριτικό υλικό βρισκόταν εκτός του Εφετείου Αθηνών.
Oύτε λίγο ούτε πολύ τους δηλώθηκε ότι η δικογραφία είχε «πάει διακοπές» μαζί με τον εποπτεύοντα την ανάκριση εισαγγελικό λειτουργό.
Αυτά και αναφέρονται σε υπόμνημα-αίτηση που κατέθεσαν την Τετάρτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μεσογειακή Συνεργασία» Βενιζέλος-Βασίλειος Κατσικέας και η αναπληρώτρια πρόεδρος Νικολίτσα Πανταζοπούλου.
O κ. Κατσικέας και η κυρία Πανταζοπούλου, που έχουν προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια κατά της εταιρείας Vodafone, έμαθαν για την ολοκλήρωση της ανάκρισης από τον Τύπο. Τότε λοιπόν θεωρώντας ότι έχουν έννομο συμφέρον να μελετήσουν τη δικογραφία υπέβαλλαν σχετική αίτηση στις 30 Ιουλίου, η οποία έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Ρέβη.
«Μας ζητήθηκε μετά την αποδοχή της αίτησής μας να επανέλθουμε τη μεθεπόμενη ημέρα δηλαδή την Τετάρτη 1/8/2007 και τελικώς την Πέμπτη 2/8/2007 για να λάβουμε τα αιτηθέντα αντίγραφα» λένε οι δύο αιτούντες και συμπληρώνουν:
«Δυστυχώς την Πέμπτη μας ανακοινώθηκε ότι η δικογραφία χρεώθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Μ.Ανδριωτέλλη (για να αποφανθεί αν η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο ή αν θα διενεργηθεί περαιτέρω ανάκριση), ο οποίος ήταν και ο εποπτεύων της ανάκρισης εισαγγελικός λειτουργός».
Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν οι δύο αιτούντες, «μας ζητήθηκε να επανέλθουμε την 1η Σεπτεμβρίου 2007, διότι σύμφωνα με όσα μας δηλώθηκαν ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός αναχώρησε για τις διακοπές του αφού παρέλαβε ολόκληρη τη δικογραφία».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: