Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

5/8/07: Προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από την αλλαγή του καιρού

Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν από αργά το απόγευμα της Κυριακής την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω χαμηλής νέφωσης δέκα πτήσεις δεν κατόρθωσαν να προσγειωθούν, με αποτέλεσμα οχτώ από αυτές να προωθηθούν στην Αθήνα και δύο στην Καβάλα.
Εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως από υπόγειους χώρους, ενώ δέντρο κατέπεσε σε πάροδο της Σοφούλης, προκαλώντας ζημιές σε τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα.
Νωρίτερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να αναζητήσουν ασφαλές αγκυροβόλιο.
Στις Σέρρες η δυνατή νεροποντή προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες καπνού, αμπέλια κ.ά.
Αργά το απόγευμα εκκενώθηκε προληπτικά ένα κάμπινγκ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας που φιλοξενούσε 180 παιδιά.
Μετά τις προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καταγράφηκε κύμα επιστροφής των παραθεριστών από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη.
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ιδιαίτερης έντασης φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.
Την Τρίτη, στα βόρεια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και καταιγίδων κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης από τις ισχυρές καταιγίδες

Σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του νομού Έβρου έχουν προκαλέσει οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν όλη τη Β.Ελλάδα από το μεσημέρι της Κυριακής.
Όπως δήλωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακεδονίας-Θράκης, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παραλιακή ζώνη από την Αλεξανδρούπολη με κατεύθυνση στην Κομοτηνή.
Στο παραλιακό μέτωπο, αυτοκίνητα και τροχόσπιτα έχουν βρεθεί μέσα στη θάλασσα.
Το χωριά Μάκρη έχει πλημμυρίσει και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους μέσα από τα σπίτια τους.
Το χωριό έχει κοπεί στα δύο από τα ορμητικά νερά. Ευτυχώς, η βροχή σταμάτησε γύρω στις 6:30 με 7:00 το πρωί.
Μία αμαξοστοιχία έχει αποκλειστεί στην περιοχή, ενώ τρεις γέφυρες έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο αντινομάρχης Έβρου Μ.Κουγιουμτζής. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας είναι καλά στη υγεία τους και θα μεταφερθούν με πούλμαν στον προορισμό τους.
Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από τα σπίτια τους που βρίσκονται κοντά σε ρέματα.
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το απόγευμα της Δευτέρας θα εκδηλωθούν εκ νέου ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από αύριο, Τρίτη.
Στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική δέχθηκε την Κυριακή 35 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σπίτια και καταστήματα, σε Πολίχνη, Σταυρούπολη και Περαία.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής εκκενώθηκε προληπτικά ένα κάμπινγκ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας που φιλοξενούσε 180 παιδιά, ενώ μετά τις προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καταγράφηκε κύμα επιστροφής των παραθεριστών από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: