Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

30/8/07: Τα λατομεία έπληξαν σπίτι στο Μαρκόπουλο

Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν από την παράνομη λειτουργία των λατομείων Μαρκοπούλου, όπως φάνηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε προχθές το βράδυ και «βομβάρδισε» με πέτρες οικία η οποία βρίσκεται σε απόσταση άνω του 1,5 χιλιομέτρου! Και όλα αυτά την ώρα που υποτίθεται ότι τα λατομεία έχουν σφραγιστεί από τη Νομαρχία. Οπως όλα δείχνουν, όμως, αυτά λειτουργούν «νύχτα» και μάλιστα με... εκρηκτικό τρόπο.
Από την προχθεσινή έκρηξη μεγάλες πέτρες έπεσαν πάνω στο σπίτι με τόση ορμή που κατέστρεψαν την οροφή, τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη και προκάλεσαν ζημιές σε τοίχους και οικοσκευή.
«Δυστυχώς το πλέγμα της νομοθεσίας για τις λατομικές δραστηριότητες είναι ένα κουβάρι με πολλούς συναρμόδιους, χωρίς κανείς να μπορεί να παίρνει αποφάσεις», δηλώνουν οι αρμόδιοι...
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100037_31/08/2007_239524

Kαθημερινές οι νυχτερινές εκρήξεις στις σφραγισμένες με λουκέτο εγκαταστάσεις στο Mαρκόπουλο

Αμεσα κινδυνεύουν οι ανθρώπινες ζωές από την παράνομη λειτουργία των λατομείων Μαρκοπούλου, όπως φάνηκε από την πρωτοφανή έκρηξη που σημειώθηκε προχθές και «βομβάρδισε» με πέτρες οικία, που βρίσκεται σε απόσταση άνω του 1,5 χιλιομέτρου από τον λατομικό χώρο! Και όλα αυτά την ώρα που υποτίθεται ότι τα λατομεία έχουν σφραγιστεί από τη Νομαρχία. Οπως όλα δείχνουν όμως αυτά λειτουργούν «νύχτα» και μάλιστα με... εκρηκτικό τρόπο.
Η αμέριμνη βραδιά χθες στη βεράντα του σπιτιού της οικογένειας Λαμπροπούλου διακόπηκε λίγο μετά τις 9 μ.μ., όταν ύστερα από εκκωφαντική έκρηξη στον χώρο των λατομείων δύο μεγάλες πέτρες έπεσαν πάνω στο σπίτι με τόση ορμή που κατέστρεψαν την οροφή, τραυμάτισαν ελαφρά τον κ. Λαμπρόπουλο και προκάλεσαν ζημιές στους τοίχους και στην οικοσκευή. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που άτομα, στην παραλία του Πόρτο Ράφτη, νόμισαν ότι επρόκειτο για σεισμό. Το πιο σημαντικό είναι ότι, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, τα φουρνέλα συνεχίζονται όλο το τελευταίο διάστημα, κυρίως τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εκρήξεις προέρχονται από τα «Λατομεία Μαρκοπούλου» (γνωστά και ως Λατομεία Μαλέα), επιχείρηση που εξαγοράστηκε προσφάτως από την «Λατομεία Ελλάδας Α.Ε.», συμφερόντων της κατασκευαστικής «Ακτωρ». Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, από το τοπικό αστυνομικό τμήμα υπεβλήθη μήνυση από τον κ. Λαμπρόπουλο κατά της συγκεκριμένης επιχείρησης. Πώς όμως λειτουργεί το συγκεκριμένο λατομείο όταν στις 20 Αυγούστου σφραγίστηκαν από συνεργείο της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του; «Δυστυχώς το πλέγμα της νομοθεσίας για τις λατομικές δραστηριότητες είναι ένα κουβάρι με πολλούς συναρμόδιους, χωρίς κανείς να μπορεί να παίρνει αποφάσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Λεωνίδας Κουρής, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση «ανευθυνοϋπευθυνότητας». Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει σφραγιστεί το τριβείο της συγκεκριμένης επιχείρησης, στο όνομα της θραύσης και αξιοποίησης των ήδη συσσωρευμένων αδρανών υλικών. Οι υπεύθυνοι του λατομείου αρνούνται ότι συνέβη οποιαδήποτε έκρηξη στον χώρο τους.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100003_31/08/2007_239496

Δεν υπάρχουν σχόλια: