Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

16/8/07: Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Πολλά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρο
Ανακοίνωση Ηρακλή κατά Βλάχου με αιχμές για... μπράβους

Εκτός... τροχιάς βγήκε η σχέση της ΠΑΕ Ηρακλής με τον Βαγγέλη Βλάχο, μία ημέρα μετά το διαζύγιο των δύο πλευρών. Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ουσιαστικά κατηγορεί τον τέως -πλέον- προπονητή της ομάδας για χειρισμούς που φέρνουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και κάνει λόγο για μπράβους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:
«Ένα θλιβερό, απογοητευτικό, όσο και απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007 και ώρα 21.15, όταν οι κ. Μπάμπης Ξανθόπουλος και Νίκος Χαΐτογλου, εκ μέρους της διοίκησης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, συνοδευόμενοι από το γενικό αρχηγό της ομάδας, κ. Γιάννη Τζιφόπουλο, επισκέφθηκαν τον κ. Βαγγέλη Βλάχο στο ξενοδοχείο, στο οποίο με έξοδα της ΠΑΕ Ηρακλής διαμένει, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα σχετικά με τη διακοπή της συνεργασίας, μετά τις πρόσφατες προσβλητικές για τη διοίκηση δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας είχε προηγηθεί συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Αντώνη Ρέμου, με τον κ. Βλάχο».
»Στη σύσκεψη προσήλθε και ο κ. Δημήτρης Μούτας, τεχνικός συνεργάτης του κ. Βλάχου, αρνούμενος μάλιστα να αποχωρήσει, μολονότι του εξηγήθηκε ότι η συνάντηση αφορούσε προσωπικώς τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας. Εν συνεχεία, με τον κ. Μούτα να παραμένει στο τραπέζι της σύσκεψης, ο κ. Βλάχος κάλεσε τηλεφωνικό αριθμό από το κινητό τηλέφωνό του, καλώντας άγνωστο άτομο ή άτομα στο χώρο της συνάντησης».
»Κατόπιν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Αντώνη Ρέμο, ο οποίος βρισκόταν σε ανοικτή ακρόαση με τη σύσκεψη μέσω του κινητού τηλεφώνου του κ. Ξανθόπουλου, είπε: 'Πρόεδρε, λυπάμαι για λογαριασμό του Ξανθόπουλου, που έγινε αλήτης και απατεώνας'».
»Την ίδια στιγμή, στο χώρο της συνάντησης εμφανίστηκαν τέσσερις 'εύσωμοι' κύριοι, μαζί με τον γνωστό κ. Μάκη Ψωμιάδη, περιφερόμενοι άπαντες έξω και γύρω από το χώρο, όπου αυτή διεξάγονταν. Αντιλαμβανόμενοι οι διοικούντες της ΠΑΕ και ο γενικός αρχηγός την παρουσία των συγκεκριμένων κυρίων, δήλωσαν κατάπληξη και αγανάκτηση, αρνούμενοι να συνεχίσουν υπό αυτό το καθεστώς τη συζήτηση με τον κ. Βλάχο. Αυτομάτως απεχώρησαν από τον χώρο της σύσκεψης, ενώ ο κ. Βλάχος απεχώρησε μαζί με τον κ. Μάκη Ψωμιάδη και την 'εύσωμη' συνοδεία τους».
«Πρόκειται για τακτικές που δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την αθλητική οικογένεια του Ηρακλή, συμπεριφορές και στάσεις, που προσβάλλουν το όνομα του συλλόγου και τη διοίκησή του και στρέφονται απαξιωτικά στον κόσμο της ομάδας. Πρόκειται για την πλέον ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία κάθε άλλο παρά τιμά τον κ. Βαγγέλη Βλάχο, ο οποίος επιτυγχάνει απλώς και μόνο να καταστήσει ακόμη πιο επιβεβλημένη την απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής για διακοπή συνεργασίας μαζί του» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H πλευρά του Βαγγέλη Βλάχου

«Ο Ρέμος ήθελε να συνυπάρξουμε»
«Κατηγορώ» του Βαγγέλη Βλάχου κατά του Αχιλλέα Μπέου και της ΠΑΕ Ηρακλής

Οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις... εκθέσεις τους και οι ουδέτεροι θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής κατά του Βαγγέλη Βλάχου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για μπράβους, ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στην αντεπίθεση και, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4, υποστήριξε ότι η «κυανόλευκη» ΠΑΕ, σε μια προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων της, χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα.
Ακόμη, είπε ξεκάθαρα ότι η κόντρα του με τον Αχιλλέα Μπέο οδήγησε στη λύση της συνεργασίας, πλέκοντας όμως το εγκώμιο του Αντώνη Ρέμου.
Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής, ο Βαγγέλης Βλάχος υποστήριξε: «Γνωριζόμαστε με τον κ. Ψωμιάδη από τότε που ήμουν 16 ετών και τώρα είμαι 45. Καθόμουν με τον κ. Μούτα στην τζαμαρία του ξενοδοχείου, όταν μπήκε ο κ. Ψωμιάδης και χαιρετήθηκε με όλους τους κυρίους. Εγώ ήπια έναν καφέ με τον κ. Ψωμιάδη και μετά μαζί με τον κ. Μούτα πήγαμε να δούμε τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Σεβίλη. Ήταν συμπτωματική η παρουσία του και μπορείτε να το διαπιστώσετε, αν δείτε πόσες ημέρες μένει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ο κ. Ψωμιάδης. Είναι τρομερό να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Είναι άδικο προς εμένα, αλλά και προς τον κ. Ψωμιάδη».
Ο 45χρονος τεχνικός αναφέρθηκε γενικότερα στη συνάντηση της Τετάρτης, διαψεύδοντας ότι καταφέρθηκε εναντίον του Μπάμπη Ξανθόπουλου με τους χαρακτηρισμούς που αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Χθες (Τετάρτη) το πρωί μίλησα με τον κ. Ρέμο. Μου είπε: 'Βαγγελάρα, ξέρω ότι υπάρχει μια κόντρα με τον κ. Μπέο. Πρέπει να τα βρείτε κι αν το πετύχετε, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα'. Δεν μου είπε τίποτα για λύση συνεργασίας. Εν αγνοία μου εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά από την ΠΑΕ Ηρακλής».
»Προσωπικά, περίμενα τον κ. Μπέο να έρθει στο ξενοδοχείο για να λύσουμε την παρεξήγηση. Όταν μιλήσαμε με τους κ. Ξανθόπουλο, Τζιφόπουλο, Χαΐτογλου παρουσία και του κ. Μπέου, τους είπα ότι είναι ντροπή να το μαθαίνω από τα ΜΜΕ. Ειπώθηκαν κουβέντες λίγο βαριές και από τις δύο πλευρές κι εγώ ζήτησα να μου ανακοινωθεί επίσημα από τον κ. Ρέμο. Είναι ψέματα τα όσα γράφτηκαν ότι εγώ αποκάλεσα με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς τον κ. Ξανθόπουλο».
«Ξέρετε πώς είναι το ποδόσφαιρο. Η διοίκηση θα προσπαθήσει να καλύψει τον... πισινό της και να πει κάποια πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τέως -πλέον- τεχνικός του «Γηραιού».
Απαντώντας δε, σε ερώτηση σχετική με τις αιτίες τις απομάκρυνσής του, υπογράμμισε: «Ξεκάθαρα απομακρύνθηκα εξαιτίας της κόντρας με τον κ. Μπέο. Ο κ. Ρέμος ήθελε να συνυπάρξουμε, αλλά η διοίκηση του κ. Μπέου αποφάσισε άλλα πράγματα».
Όσο για τους λόγους αυτής της κόντρας, ο Βαγγέλης Βλάχος υποστήριξε ότι έχουν να κάνουν με τις εκθέσεις που κατέθεσε μετά το στάδιο της προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά. «Κατ' αρχήν» τόνισε, «πρέπει να ξέρουν όλοι ότι ήμουν επιλογή του κ. Ρέμου. Το ό,τι είχε καλή άποψη για μένα και ο κ. Μπέος έπαιξε ρόλο, αλλά ο κ. Ρέμος με έφερε στον Ηρακλή. Είχα έντονες διαφωνίες με τον κ. Μπέο, οι οποίες ξεκινούσαν από τα μεταγραφικά. Ενημερωνόμουν μόνο όταν κάτι ήταν οριστικό, όταν δηλαδή ο παίκτης ερχόταν στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε εξετάσεις».
Και συνέχισε: «Με δική μου εισήγηση αποκτήθηκαν οι Πάρντο, Κομβολίδης, ενώ είχα μιλήσει στη διοίκηση για τους Ροντρίγκο και Οξύζογλου. Αυτό το θέμα όμως δεν είναι τόσο μεγάλο, με την έννοια ότι ξέρω πώς λειτουργούν οι ομάδες στο εξωτερικό. Ο κ. Μπέος έχει μια συνήθεια. Θέλει να κάνει όλα τα πράγματα μόνος του. Εγώ πιστεύω ότι η κόντρα ξεκίνησε, όταν, με την επιστροφή μας από την Πορταριά, έκανα εκθέσεις για όλους τους παίκτες, τις οποίες και παρέδωσα στους κ. Ρέμο, Ξανθόπουλο και Μπέο. Σε αυτές ανέφερα τι είχε συμβεί μέχρι τότε, ενώ κατέθεσα και τις απόψεις μου για όλους τους παίκτες. Θα έκανα κι άλλες εκθέσεις έπειτα από 15 ημέρες».
»Προσωπικά ήμουν κατενθουσιασμένος από τα νεαρά παιδιά και τους παλιούς παίκτες. Θεωρώ ότι όφειλα να ενημερώσω και για τους καινούργιους παίκτες. Για τον Μαλαγκένιο έγραψα ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι τραγικές, αλλά η γνώμη μου άλλαξε μετά τον αγώνα με τον Πιερικό. Για τον Έμερσον έγραψα ότι δείχνει φοβιτσιάρης, πως δεν έχει προσαρμοστεί, καθώς επίσης και ότι είναι πίσω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Εγραψα ότι, αν καταφέρουμε να πάρουμε αυτά που είδαμε ότι μπορεί να κάνει στα DVD, τότε θα έχουμε κάνει μια μεγάλη μεταγραφή».
»Έχω την εντύπωση πως ενόχλησε τον κ. Μπέο το ό,τι ενημερώθηκαν περί αυτών των ζητημάτων οι κ. Ξανθόπουλος και Ρέμος. Προσωπικά, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Σε ό,τι αφορά δε, τις δηλώσεις για πανέρια κ.λπ., έπρεπε ο κ. Μπέος να χρησιμοποιήσει κάποια πράγματα εις βάρος του κ. Βλάχου».
«Φεύγω λόγω της κόντρας με τον κ. Μπέο, καθώς ο κ. Ρέμος ήθελε να συνυπάρξουμε. Ο Ηρακλής έχει καταπληκτική ομάδα και θα πάει πολύ καλά. Πρέπει να στηριχθεί στα νεαρά παιδιά, ενώ οι παλιοί παίκτες είναι εξαιρετικοί από κάθε άποψη. Νομίζω ότι στην ομάδα επικρατεί καταπληκτικό κλίμα. Δεν υπήρξα, ούτε θα γίνω τυχοδιώκτης» κατέληξε ο Βαγγέλης Βλάχος.
Στην εκπομπή παρενέβη και το διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Μπάμπης Ξανθόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Αν κάποιος είναι εντιμος, δέχεται να κάνει διάλογο ζωντανά και εγώ προκαλώ τον κ. Βλάχο. Ισχύουν όλα όσα γράφονται στην ανακοίνωση. Και για μένα μίλησε υποτιμητικά και, κάποια στιγμή, αναφερόμενος προς τον κ. Μπέο, του είπε τρεις φορές: 'Χοντρούλη, μαζί θα τα πούμε μετά'».
«Δεν τα είπε όλα ο κ. Βλάχος» συνέχισε ο Μπάμπης Ξανθόπουλος. «Από τις 11 το πρωί που μίλησε με τον κ. Ρέμο, του είχε ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας. Εγώ μάλιστα γύρισα εσπευσμένα από εκεί που ήμουν, για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση με τον κ. Βλάχο. Μετά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και όλα όσα είπε για τα πανέρια, δεν γινόταν να συνεχιστεί η συνεργασία μας».
«Για τις μεταγραφές, είχε δει σε DVD όλους τους παίκτες που πήραμε. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από το έργο του Βλάχου. Οι αποφάσεις παίρνονται απ' όλη τη διοίκηση, είναι συλλογικές. Δεν διοικεί ο Μπέος, αλλά η διοίκηση. Πιστεύουμε στον Μπέο και τον στηρίζουμε» προσέθεσε.
Και κατέληξε: «Μέχρι την Παρασκευή ο Ηρακλής θα έχει νέο προπονητή». Ως φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας προβάλλει ο Γιόζεφ Μπουμπένκο, που κάθησε και πέρυσι στον πάγκο της ομάδας, πριν αναλάβει τις τύχες της ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. ένα από τα πλεονεκτήματα του Σλοβάκου τεχνικού είναι οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον Αχιλλέα Μπέο, για τον οποίο θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δεν απολαμβάνει της καθολικής στήριξης των μελών της ΠΑΕ Ηρακλής.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr