Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

18/7/07: Με τις ευχές όλων αναχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος για το ταξίδι ζωής στο Μαΐάμι

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου με συγκίνηση, αισιοδοξία και τις ευχές όλων για το Μαΐάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή Δρα Ανδρέα Τζάκη.
Ο κ. Χριστόδουλος κατευθύνθηκε από την αρχιεπισκοπική κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου τον ανέμενε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να τον μεταφέρει μαζί με τους στενούς του συνεργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εμφανώς συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε την προσευχή των πιστών για το ταξίδι του. «Αυτή η αγάπη του λαού μου έδωσε εσωτερική και πνευματική δύναμη. Φεύγω με χρηστές ελπίδες» δήλωσε για να συμπληρώσει πως σύντομα θα γυρίσει πίσω, όπως του υποσχέθηκαν οι γιατροί του και θα συνεχίσει το έργο της Εκκλησίας.
Ευχαρίστησε τους θεράποντες ιατρούς και προσωπικά τον πρωθυπουργό για τον οποίο τόνισε πως «ξεπέρασε τα κοινά μέτρα, κουβαλώ επάνω μου το προσωπικό του φυλακτό που μου έδωσε». Επίσης, τόνισε πως «η Εκκλησία δεν μένει ορφανή, καθώς η Ιερά Σύνοδος θα επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων» και ο ίδιος θα ενημερώνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Οι υπουργοί Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης, Παιδείας Μ.Γιαννάκου και Υγείας Δ.Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς και δεκάδες αρχιερείς έδωσαν το «παρών» στο αεροδρόμιο, έσφιξαν το χέρι του Αρχιεπισκόπου και του ευχήθηκαν καλή επιστροφή.
Στο αεροδρόμιο, άγημα απέδωσε τιμές και οι επίσημοι που παρέστησαν χαιρέτησαν με θέρμη τον Αρχιεπίσκοπο και του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.
Το πρωί της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να εισαχθεί στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Τζάκσον Μεμόριαλ, όπου και θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από ομάδα ιατρών υπό τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή χειρουργικής και μεταμοσχεύσεων, Δρ Ανδρέα Τζάκη.
Αφότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και έως την εξεύρεση συμβατού μοσχεύματος ο κ. Χριστόδουλος θα παραμείνει σε ιδιωτική κατοικία κοντά στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: