Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

16/8/07: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ

Έχει δημιουργήσει προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης...
Η τάση πέφτει συνέχεια σε όλη την Αθήνα!

Νέο πύρινο μέτωπο
Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Πεντέλης

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στη Ν. Πεντέλη, πάνω από τη μονή Αγ. Παντελεήμονος. Στην περιοχή βρίσκονται 15 οχήματα, 45 πυροσβέτες, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και δυο αεροσκάφη.
Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι η φωτιά κατέβηκε χαμηλότερα στην περιοχή των Μελισσίων.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι από τις φλόγες απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Στην περιοχή σημειώνονται εκρήξεις σε πυλώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να παρατηρείται πτώση της τάσης σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και πολλοί φωτεινοί σηματοδότες σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Χολαργό.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς χθες το απόγευμα σε δασική έκταση και σε μεγάλο υψόμετρο στην περιοχή Μπαρμπαλά του Ολύμπου. Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής. Με το πρώτο φως της ημέρας ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πραγματοποίησε ρίψεις πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Γενικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νομό Αττικής, στο νότιο τμήμα της Εύβοιας, τις Κυκλάδες και τους νομούς Χίου, Σάμου, Ηρακλείου και Λασιθίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: