Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

20/8/07: Σε ρυθμούς εκλογών από τη Δευτέρα κόμματα και κρατικός μηχανισμός

Οι πρόωρες εκλογές οδήγησαν και σε πρόωρο κλείσιμο των θερινών διακοπών για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην εκλογική διαδικασία. Υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ορίστηκε ο Σπύρος Φλογαΐτης.
Όσο για τις δαπάνες των υποψηφίων, αυτές θα είναι αυξημένες κατά 20% συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2004.
Το πλαφόν των προεκλογικών δαπανών αναμένεται να κυμανθεί από 18.000 ευρώ για υποψηφίους σε μονοεδρικές περιφέρειες έως 90.000 ευρώ στην Α' Αθηνών, αλλά και 135.000 ευρώ στη Β' Αθηνών.
Παράλληλα η έκτακτη εκλογική επιχορήγηση που θα λάβουν τα κόμματα θα φτάσει περίπου τα 11 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένη κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με το 2004.
Αμέσως θα δοθούν στα κόμματα 6,5 εκατομμύρια, ενώ η υπόλοιπη επιχορήγηση θα κατανεμηθεί μετά τις εκλογές.
Ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ Σπυρίδων Φλογαΐτης θα αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών κατά την προεκλογική περίοδο, αντικαθιστώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Εν τω μεταξύ, σε 9.824.23 ανέρχεται το εκλογικό σώμα που θα κληθεί στις κάλπες στις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 490.010 άτομα.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει κανονικά τη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.
Οι μαθητές θα λάβουν τα βιβλία και τα σχολεία θα κλείσουν στις 13 Σεπτεμβρίου για να φιλοξενήσουν τα εκλογικά τμήματα. Θα ανοίξουν πάλι την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: