Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

21/8/07: Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας N.Δ. ο κ. Χηνοφώτης

Επειτα από θητεία δυόμισι ετών στο ανώτατο αξίωμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης αποδέχθηκε την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η οποία έτυχε της ένθερμης αποδοχής του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Χηνοφώτης υπέβαλε χθες την παραίτησή του στους επιτελείς του προκειμένου να πολιτευθεί. Το γεγονός, πάντως, ότι για πρώτη φορά εν ενεργεία αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτιο ενός κόμματος προκαλεί ισχυρές αντιδράσεις εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χηνοφώτης θα τοποθετηθεί στην τρίτη -και εκλόγιμη- θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, μετά τους κ. Μιλτιάδη Εβερτ και Γιώργο Σουφλιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στην περίπτωση επανεκλογής της Ν.Δ., προορίζεται για υφυπουργός ή αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Αμυνας. Επισήμως, το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσεται να αντιδράσει, όταν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα. Το είδος της αντίδρασης, όμως, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γιάννης Ραγκούσης: «Θα έχετε τις απόψεις και τις δηλώσεις μας όταν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και όταν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που έχουν ήδη δεi το φως της δημοσιότητας. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων και το καλό της δημοκρατίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι ο κ. Χηνοφώτης είναι ένας «εξαίρετος αξιωματικός που μπαίνει στην πολιτική παραιτούμενος από το αξίωμά του». Υπενθύμισε δε τις παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ στις Ενοπλες Δυνάμεις, κάνοντας λόγο για «ωμή κομματική παρέμβαση» όταν το ΠΑΣΟΚ το 1993 έβαζε αρχηγό ΓΕΕΘΑ ένα μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής.
Σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προκειμένου να εκλέξει νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Επικρατέστερος θεωρείται ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γράψας.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_22/08/2007_238415

Όποιος το σκεφτεί λογικά θα συμφωνήσει ότι η τοποθέτηση ενός ειδικού σε ευαίσθητη θέση δεν είναι και τόσο άσχημο...
Και όλοι ας σκεφτούν πρώτα πως διορίζονται οι αρχηγοί στα στρατά μας και μετά να συζητήσουν για την χθεσινή τοποθέτηση... το ίδιο ισχύει και για τους δικαστικούς...
Εκεί είναι το πρόβλημα, και ιδιαίτερα για την "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη γιατί θεωρητικά ο στρατός είναι μόνο "υπέρ της πατρίδος"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: