Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

24/8/07: Παντού φωτιές (ξανά...)

Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Μάνη - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Λακωνία-Μεσσηνία

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την πυρκαγιά στη Λακωνία, αφού δύο εποχικοί δασοπυροσβέστεςπαγιδεύτηκαν στις φλόγες στην Αρεόπολη με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, ενώ ένα ακόμα άτομο αγνοείται. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι νομοί Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Χιλιάδες στρέμματα δάσους και σπίτια έχουν καεί, ενώ οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων.
Τέσσερα χωριά στον Ταΰγετο -Καρβέλι, Λαδάς, Αράχοβα και Ελαιοχώρι- έχουν εκκενωθεί, καθώς και η κατασκήνωση στην Αγία Μαρίνα με 45 ηλικιωμένους. Κλειστός είναι ο δρόμος από τη Σπάρτη προς την Καλαμάτα.
Στον Πάρνωνα η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Γεράκι, Καλλιθέα, Αγιοι Ανάργυροι και Γκορτζιά.
Στην Αρεόπολη, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Σταυρός - Τσίπα. Οι κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους, ωστόσο, οι δύο εποχικοί δασοπυροσβέστες δεν πρόλαβαν να απομακρυνθού με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.
Ένα ακόμα μέτωπο εκδηλώθηκε στη Μεγαλόπολη και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι και φωτιά σε περιοχή της Αρκαδίας. Τουλάχιστον ένα χωριό εκκενώθηκε, το χωριό Σούλου, ενώ η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά και σε άλλα χωριά της περιοχής.
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και σε περιοχή της Ελευσίνας, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πάντως, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ούτε τα διυλιστήρια.
Φωτιά ξέσπασε περίπου στη 1 το μεσημέρι και στο Λαγονήσι, όπου λόγω και των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ κάτοικοι δίνουν τη δική τους μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.
Πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη στη Βοιωτία, την Αιτωολοακαρνανία και την Καστοριά.
Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΣ
Από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Σπ.Φλογαΐτη με τη συμμετοχή του γγ Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στη σύσκεψη συμμετέχει και ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στο σύνολο των νομών της Πελοπονήσσου, σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, σε τμήμα της Ηπείρου, στα νησιά του Αιγαίου -Κυκλάδες, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία- και η Κρήτη.
Newsroom ΔΟΛ

Πέντε νεκροί από τη φωτιά στη Μάνη - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Λακωνία-Μεσσηνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: