Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

23/8/07: Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα νέα του καθήκοντα ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) παρέλαβε από τον παραιτηθέντα ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας. Η τελετή παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
Ο απόστρατος πλέον ναύαρχος Χηνοφώτης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, «μέγιστη τιμή» που αντανακλά στις Ένοπλες Δυνάμεις και αναγνωρίζει το μακροχρόνιο έργο τους, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στην ημερήσια διαταγή του ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε τις δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας ότι η απονομή ευσήμων σε αυτές για τη συμμετοχή τους σε ειρηνευτικές αποστολές καταδεικνύει το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο και τη διεθνή αναγνώριση τους.
Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας στην ημερήσια διαταγή του επισήμανε πως «αποστολή μας είναι η υπεράσπιση της πατρίδας, η υποστήριξη και προώθηση των εθνικών συμφερόντων, η συνεχής ισχυροποίηση της αποτρεπτικής δυνατότητας, καθώς και η ανταπόκριση στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Η μετεξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα αποτελεί, ως όραμά μας πλέον, μια λογική συνέχεια της υλοποίησης και αξιοποίησης των αλλαγών που έχουν συντελεσθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι κατάλληλα και τα διδάγματα της σύγχρονης στρατιωτικής σκέψης».
Απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα φανούν αντάξιες των προσδοκιών σας».
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήρε τόσο το χαρακτήρα όσο και την προσφορά του Ναυάρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη προς την πατρίδα.
Τόνισε ότι θεώρησε πως υπάρχει εκ μέρους του ακόμα η δυνατότητα προσφοράς, βάσει των προσόντων και των ικανοτήτων τις οποίες διαθέτει. Έτσι, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, γεννήθηκε η ιδέα ο Ναύαρχος Χηνοφώτης να προχωρήσει σε έναν άλλο στίβο, με τις ίδιες αρχές και αξίες, υπηρετώντας την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, όπως έκανε τόσα χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: