Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Διακοπές παροχής ρεύματος σε όλη τη χώρα

Διακοπές ρεύματος και το Σάββατο σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Πάντως, η ΓΕΝΟΠ αποδέσμευσε τρεις μονάδες παραγωγής ενέργειας, προκειμένου να διατεθούν προς κατανάλωση περίπου 1.000 επιπλέον MW.
Παράλληλα, καλεί τη Διοίκηση να μειώσει το βιομηχανικό ρεύμα κατά 50%, ώστε να εξοικονομηθούν άλλα 400 MW.
...'
Σε πολιτικό επίπεδο, οι αντιδράσεις για τις κινητοποιήσεις ποικίλλουν, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες των συνδικαλιστών ότι η Επιχείρηση κλείνει το ρεύμα για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ αυτό δεν είναι αναγκαίο, ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ζήτησε από κάθε πλευρά να επιδείξει υπευθυνότητα.
Παρεμβαίνοντας το Σάββατο σε εκπομπή της ΝΕΤ, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα διευκρίνισε: «Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και δεν μας ενοχλούν οι διακοπές ρεύματος, γιατί γίνονται για το Ασφαλιστικό. Εμείς δεν θέλουμε να χάσουν κατακτήσεις οι ΔΕΗτζήδες ή οι δημόσιοι υπάλληλοι, γι' αυτό είμαστε κατά της ενοποίησης, που τα πάει προς τα κάτω»
Αντίθετα, εξήγησε η κα Παπαρήγα, αναφερόμενη σε προηγούμενες δηλώσεις της, έκανα κριτική στα πανό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που δεν βοηθούν στην κοινή δράση με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=880505&lngDtrID=244

Δεν υπάρχουν σχόλια: