Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

13/3/08: Δύο πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών προγραμματίζονται σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στην Καισαριανή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ο πρώτος πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψαν εκπρόσωποι της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος, ενώ αναμένεται ανάλογη κίνηση και σε δήμο της Θεσσαλονίκης. Η ένωση θα γίνει βάσει του Ν.1250/82.
Μιλώντας στα Νέα της Πέμπτης, ο Γρ.Βαλλιανάτος εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ επικαλείται την επιστημονική άποψη της καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεοφανώς Παπαζήση.
Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, «στον νόμο για τον πολιτικό γάμο δεν υπάρχει πρόβλεψη για το φύλο των δύο ατόμων που παντρεύονται».
Σε δήλωσή του στη ΝΕΤ ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας τόνισε ότι θα ζητήσει γνωμάτευση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και εφόσον καλύπτεται, είναι υποχρεωμένος να τελέσει το γάμο.
Με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να καθιερώσει το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, οι εκπρόσωποι της ΟΛΚΕ κατέθεσαν στον υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη υπόμνημα με επτά αιτήματα, που αφορούν επιμέρους νομικά ζητήματα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα της ΟΛΚΕ, αλλά απέκλεισε -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Αλλωστε, όπως είπε ο κ. Χατζηγάκης, ήδη αντιμετωπίζει αντιδράσεις για την καθιέρωση της νομιμοποίησης της ελεύθερης συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: