Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

11/3/08: Επανεμφάνιση Πολύδωρα με βιβλίο-μήνυμα προς τους «ριψάσπιδες της Κεντροδεξιάς»

Μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ να εγκαταλείψει όρους όπως «κοινωνικό κέντρο» και «μεσαίος χώρος», οι οποίοι οδηγούν σε «αποϊδεολογικοποίηση», και να περάσει στην αντεπίθεση απέναντι στην Αριστερά, απευθύνει ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Βύρων Πολύδωρας.
Στο νέο του βιβλίο, που φέρει τον τίτλο Για μια νέα ιδεολογία και αποσπάσματά του δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης ασκεί δριμύτατη κριτική στις διαχρονικές ηγεσίες της παράταξης για τις ιδεολογικές ήττες που υπέστησαν και υφίστανται, κάνοντας ευθέως λόγο για «ριψασπιδισμό», «αρνησιδοξία» και «δειλία», ενώ, αναφερόμενος στη στάση των ηγετών της Κεντροδεξιάς τα τελευταία 30 χρόνια, εκφράζει την απογοήτευσή του για την υποταγή τους στον ιδεολογικό αντίπαλο.
Παράλληλα, καταγγέλλει την αποσύνθεση των παλαιοκομματικών μηχανισμών και σε μία γενικού, αλλά υπαινικτικού τύπου αναφορά του, εισάγει τον όρο «ηγεσία αδρανείας», για να περιγράψει ένα μοντέλο ηγέτη το οποίο όλοι δοξάζουν, γιατί «εξαρτώνται από αυτόν».
Ο κ. Πολύδωρας απορρίπτει ακόμη την πολιτική του μεσαίου χώρου και εισηγείται την επιστροφή της παράταξης στις ιδέες και τις κλασικές αξίες. Κλείνει δε, το βιβλίο του, με μια φράση από ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα: «Όλοι συμφωνήσαμεν εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση»...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: