Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

3/3/08: Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα καθίσουν από τη Δευτέρα οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ με την προμήθεια-«μαμούθ» των 2,4 εκατ. ευρώ.
Σχεδόν 18 μήνες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο έμπορος σιτηρών Κώστας Κωνσταντινίδης και ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να δικαστούν για τα αδικήματα της κακουργηματικής εκβίασης και της δωροδοκίας (πλημμέλημα).
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενοι απαίτησαν από τους εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ το 10% του συνολικού προστίμου των 24,5 εκατ. ευρώ, το οποίο επρόκειτο να «επιβληθεί» στην εταιρεία για τη συμμετοχή της στο καρτέλ γάλακτος. Η προμήθεια των 2,4 εκατ. ευρώ θα άνοιγε το δρόμο για την ένταξη της εταιρείας σε πρόγραμμα επιείκειας, ώστε να μειωθεί ή ακόμη και να εξαλειφθεί το επικείμενο πρόστιμο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία των υπευθύνων της γαλακτοβιομηχανίας. Αρχικά, ο Κ.Κωνσταντινίδης προχώρησε σε αναλυτική ομολογία, την οποία όμως ανακάλεσε στη συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι υπέστη ψυχογική βία.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται από την αρχή την εμπλοκή τους στην υπόθεση της εκβίασης, ενώ ο Π.Αδαμόπουλος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχει μηνύσει του εκπροσώπους της ΜΕΒΓΑΛ, ζητώντας να διωχθούν ποινικά για «απάτη, ψευδορκία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: