Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

29/2/08: Νέο σύστημα χρηματοδότησης των πανεπιστημίων εξαγγέλει ο υπουργός Παιδείας

Το νέο σύστημα χρηματοδότησης των πανεπιστημίων αναμένεται να ανακοινώσει ο Σάββατο στην Κομοτηνή ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης στη διάρκεια της συνόδου των πρυτάνεων.
Οι χρηματοδοτήσεις θα γίνονται βάση ενιαίων κριτηρίων με σκοπό «τον εξορθολογισμό και τη διαφάνεια στην κατανομή των δημοσίων πόρων στα ΑΕΙ». Πιο συγκεκριμένα, γνώμονα θα αποτελούν οι επιδόσεις των ιδρυμάτων στην έρευνα και τη διδασκαλία.
Την Παρασκευη, ο Ευρ.Στυλιανίδης, σε επίσκεψή του στην Ξάνθη, σχολιάζοντας την έλλειψη εκπαιδευτικών τόσο στο νομό όσο και γενικότερα, ο υπουργός είπε ότι το προηγούμενο διάστημα ανακλήθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν σε βουλευτικά γραφεία όλων των κομμάτων.
Τόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όσο και στη συνέχεια, στις δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Στυλιανίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή κυβέρνηση έδωσε βαρύτητα στην ενίσχυση της μειονοτικής εκπαίδευσης ώστε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και στα παιδιά που φοιτούν σε μειονοτικά σχολεία.
Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο γίνεται η 57η σύνοδος των πρυτάνεων όταν ομάδα φοιτητών και αντιεξουσιαστών αποπειράθηκε να παραδώσει ψήφισμα.
Η αστυνομία δεν επέτρεψε στους 250 περίπου διαδηλωτές να μπουν στο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα τη συμπλοκή, τον τραυματισμό δύο εξ αυτών και τη σύλληψη τριών ατόμων.
Στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση των πρυτάνεων οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: