Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

13/3/08: Καταθέσεις, αλλά και πρώτη μηνυτήρια αναφορά για τις διακοπές ρεύματος

Καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας των εισαγγελέων Πρωτοδικών Πάνου Παναγιωτόπουλου και Νίκου Ορνεράκη για τις διακοπές ρεύματος έδωσαν την Πέμπτη ενώπιον του κ. Παναγιωτόπουλου τρεις συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τους κ.κ. Ρίζο Ρίζο, οργανωτικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργο Γκαραβέλα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ, και Μάκη Αποστολίδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεών τους, οι τρεις συνδικαλιστές δήλωσαν ότι παρέδωσαν στον εισαγγελέα γραπτά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει, όπως υποστηρίζουν, ότι εσκεμμένα η ΔΕΗ προέβη σε πολύωρες διακοπές ρεύματος, καθώς επίσης και ότι δεν τήρησε τη συμφωνία περί μείωσης της τάσης μεγάλων καταναλωτών.
Σχολιάζοντας τις μηνυτήριες αναφορές και τις αγωγές που προαναγγέλλονται εις βάρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές είπαν ότι οι καταναλωτές έχουν συμβόλαια με τη ΔΕΗ και όχι με τους εργαζόμενους σ' αυτήν.
Μία από τις αγωγές αυτές έγινε πράξη την Πέμπτη, καθώς ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιώργος Κασιμάτης, κατέθεσε στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος.
Ο κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι εκπροσωπεί 800.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες οι διακοπές ρεύματος έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και ζημιές.
Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΣΜΗΕ, η νύχτα της Πέμπτης αναμένεται να είναι δυσκολότερη για τους καταναλωτές, αφού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, κατά συνέπεια θα χρειαστεί να γίνουν περικοπές της τάξης των 1.000ΜW έναντι (500MW την Τετάρτη).Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων, θα ακολουθήσουν και αγωγές για την καταβολή αποζημιώσεων στους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί. «Όποιος ευθύνεται, θα πληρώσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιμάτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: