Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

8/3/08: Εκτροχιασμός τρένου στη Λάρισα με 28 τραυματίες

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη εκτροχιάστηκε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην περιοχή της Λάρισας -κοντά στις δικαστικές φυλακές- με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρισας. Μετά τις 12 το μεσημέρι τρία άτομα παρέμεναν για νοσηλεία.
H κυκλοφορία από τη Λάρισα μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο γίνεται εκ περιτροπής από μία γραμμή, καθώς συνεργεία του ΟΣΕ εργάζονται για την απομάκρυνση της μηχανής και των βαγονιών.
Οι δύο μηχανοδηγοί της αμαξοστοιχίας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Λάρισας και ο ΟΣΕ.
Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, το αποδίδει σε ανθρώπινο λάθος σχετικό με την αλλαγή των κλειδιών. Το ατύχημα συνέβη μετά τα μεσάνυχτα όταν η αμαξοστοιχία προερχόμενη από Αθήνα φθάνοντας έξω από την Λάρισα εκτροχιάστηκε σε σημείο όπου μόλις είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση μετά από μακρά διακοπή ρεύματος, εγκλωβίζοντας αρκετούς από τους επιβάτες οι οποίοι βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι πίσω από την μηχανή.
Με αφορμή το ατύχημα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τους μεγάλους κινδύνους που δημιουργούνται για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων από τη συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης του ΟΣΕ.
«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες. Έχουμε ήδη καλέσει και εγκαλέσει τον υπουργό Μεταφορών προκειμένου να ενημερώσει επιτέλους την Βουλή και την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα θέματα του ΟΣΕ και το μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Μ.Ξενογιαννακοπούλου και ο Χ.Τσιόκας.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=880496&lngDtrID=244

1 σχόλιο:

acaliptos είπε...

Ενα ακόμα ατύχημα στον ΟΣΕ που ανατρέπει τις στατιστικές ότι το τρένο είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο...(προφανώς στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα).
Τα δρομολόγια επανήλθαν,η ασφάλεια των επιβατών????
επιβατης προαστιακου