Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

13/3/08: Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει τη συνέχιση της απεργίας στους ΟΤΑ η κυβέρνηση

Τη στιγμή που λύνονται τα προβλήματα δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απεργία στους Δήμους και να έχουμε αυτή την εικόνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τους δημάρχους.
Στο θέμα των απεργιών αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώνατος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Αντώναρος είπε ότι ικανοποιούνται αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, εκφράζοντας παράλληλα απορία για τη συνέχιση της κινητοποίησης.
Συνάντηση Παυλόπουλου με ΚΕΔΚΕ
Οι δήμαρχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, διεκδικώντας την πλήρη απόδοση στην Αυτοδιοίκηση των οφειλομένων και κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα και τους νόμους πόρων της. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη συναντήθηκε με τον Πρ. Παυλόπουλο, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά των δημάρχων.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως θεωρεί την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους αδικαιολόγητη, καθώς χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία οι εργαζόμενοι στον Τομέα καθαριότητας των Δήμων εντάσσονται στα ΒΑΕ.
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες εικόνες και να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τη στιγμή που λύνονται τα προβλήματα» εξήγησε.
Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε από τον υπουργό να υλοποιήσει τα αιτήματα της ΚΕΔΚΕ που άλλωστε -όπως είπε- δεν είναι νέα αλλά διαχρονικά αιτήματα ετών. Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα και στον κ. υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη.
Ωστόσο, ο υπουργός απουσιάζει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο της ΕΕ και έτσι η συνάντηση αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: