Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

3/3/08: Η Ένοπλη Επαναστατική Δράση πίσω από την επίθεση στο Ν.Ψυχικό

Η οργάνωση «Ένοπλη Επαναστατική Δράση» βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Νέο Ψυχικό, σε κτίριο που ανήκει στη Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς της Αστυνομίας, στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», που προηγήθηκε της έκρηξης, αναφερόταν η ονομασία της οργάνωσης αλλά επειδή το μήνυμα ήταν ηχογραφημένο δεν ακούστηκε από την πρώτη στιγμή.
Αργότερα, όταν οι αστυνομικοί άκουσαν τη μαγνητοταινία διαπίστωσαν ότι αναφερόταν η ονομασία της οργάνωσης. Ωστόσο, η έκρηξη πιθανότατα από λάθος των δραστών δεν έγινε στο σημείο που αναφερόταν ως στόχος στο τηλεφώνημα.Η προειδοποίηση ήταν ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20 λεπτά στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής στη Λεωφόρο Μεσογείων, στο Νέο Ψυχικό, αλλά η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κοντινό κτίριο που ανήκει στη Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Αττικής.
Σύμφωνα, δε, με νεώτερες πληροφορίες, ο μηχανισμός δεν εξερράγη και ο θόρυβος που ακούστηκε προερχόταν απλώς από την έκρηξη του πυροκροτητή. Γι' αυτό και τελικώς δεν προκλήθηκαν ζημιές. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδα η οποία όμως ήταν νοτισμένη από υγρασία γι' αυτό και δεν εξερράγη, ρολόι, πυροκροτητή και μπαταρία.
Ο μηχανισμός εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Η τελευταία επίθεση της Ένοπλης Επαναστατικής Δράσης είχε γίνει στις 23/1/2007 στη ΔΟΥ Αργυρούπολης όπου είχε τοποθετηθεί παρόμοια βόμβα αλλά και πάλι δεν είχε εκραγεί.Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: