Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

7/3/08: Προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών από απεργιακό μπαράζ στους ΟΤΑ

Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Παρασκευή -και μέχρι τις 12 Μαρτίου- και οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας, αντιδρώντας στις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Παρασκευή 7 Μαρτίου έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία, ενώ στις 8, 9 και 10 Μαρτίου θα απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που εργάζονται σε βάρδιες. Επίσης, στις 11 και 12 Μαρτίου έχει κηρυχθεί 48ωρη απεργία.
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί κατά τη νέα σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 12 Μαρτίου.
Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της πρωτεύουσας να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά και η ΚΕΔΚΕ, διαμαρτυρόμενη για την οικονομική κατάσταση των δήμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συναντήθηκε εκτάκτως την Πέμπτη με τους προέδρους όλων των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων και τους δημάρχους πρωτευουσών και αποφασίστηκε ομοφώνως:
- Συγκέντρωση Διοικητικών Συμβουλίων ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13 Μαρτίου και επίδοση της απόφασης των κινητοποιήσεων στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας. - Από τις 31/03/08 και μετά όλοι οι δήμοι της χώρας παύουν να ασκούν κρατικές αρμοδιότητες (ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΕΣΥΕ, ΚΕΠ, Κ.Υ.Ε. κ.λπ.). - Στις 15 Απριλίου θα κλείσουν όλοι οι δήμοι της χώρας και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών και εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης, θα επιδοθεί ψήφισμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ την ίδια μέρα ενδεχομένως να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ με μοναδικό θέμα τα οικονομικά.
«Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται και αν κάποιοι τις ξεχνούν, η ΚΕΔΚΕ θα τις υπενθυμίζει και βεβαίως θα διεκδικεί τα οφειλόμενα, με δεδομένο ότι ο ρόλος του κάθε δημάρχου δεν είναι να γυρίζει από γραφείο σε γραφείο υπουργού ή βουλευτού της οποιασδήποτε κυβέρνησης και να επαιτεί τα αυτονόητα» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας:
«Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Αν δεν παρθούν τώρα άμεσα μέτρα, οι δήμοι θα καταρρεύσουν. Κι αν δε θέλουν κάποιοι να το καταλάβουν, θα τους κάνουμε εμείς να το καταλάβουν, γιατί δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούμε ως εκεί».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: