Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

5/3/08: Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΚΕΔΚΕ για τα οικονομικά προβλήματα των δήμων

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα οικονομικά προβλήματα των δήμων της χώρας καθόρισε με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ που συνεδρίασε την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε, για το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον δεν αποδώσουν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών:- Συγκέντρωση Διοικητικών Συμβουλίων ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13 Μαρτίου και επίδοση απόφασης στον υπουργό Εσωτερικών και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. - Από τις 31/03/08 και μετά όλοι οι δήμοι της χώρας παύουν να ασκούν κρατικές αρμοδιότητες (ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΕΣΥΕ, ΚΕΠ, Κ.Υ.Ε. κ.λπ.). - Στις 15 Απριλίου θα κλείσουν όλοι οι δήμοι της χώρας και θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, με θέμα τα οικονομικά και ακολούθως συγκέντρωση αιρετών και εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Καθ' όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων προγραμματίζεται εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των τοπικών φορέων από τις τοπικές αρχές για τα οικονομικά προβλήματα αλλά και τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τα παραπάνω θα συζητηθούν και κατά την έκτακτη συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης, την Πέμπτη, με τους προέδρους των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας καθώς και με τους δημάρχους των πρωτευουσών.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης εισηγήθηκε να υπάρξουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, εάν δεν αντιμετωπιστούν τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης.
Στο πλευρό της ΚΕΔΚΕ το ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ συμπαρίσταται στις δίκαιες και εύλογες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των δήμων» δήλωσε την Τετάρτη ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εγκατέλειψε στην τύχη της την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία οδήγησε στο μαρασμό και στην απαξίωση. Δεν ενδιαφέρεται για τον θεσμό. Η σχέση της ΝΔ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι φοβική και επίπλαστη» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: