Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

4/3/08: Σε έργα κοινωνικού χαρακτήρα προσανατολίζεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Παγώνει» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα σχέδια του μακαριστού Χριστόδουλου για κατασκευή νέου συνοδικού μεγάρου και μητροπολιτικού ναού, επιλέγοντας να δώσει βάρος κυρίως σε έργα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η δημιουργία κέντρων θεραπείας εξαρτημένων από τοξικές ουσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, ο Αρχιεπίσκοπος εξετάζει το ενδεχόμενο κονδύλια που επρόκειτο να δοθούν στην Εκκλησία για την κατασκευή νέου συνοδικού μεγάρου, να χρησιμοποιηθούν για έναν άλλον σκοπό, όπως η ίδρυση κέντρων πρόληψης ή θεραπείας εξαρτημένων ατόμων.
Ωστόσο, αυτό απαιτεί συνολικό προγραμματισμό, νομική επεξεργασία και συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο για την κατασκευή συνοδικού μεγάρου είναι προϋπολογισμού ύψους 17,7 εκατ. ευρώ.
Εκκλησιαστικές πηγές τονίζουν ότι οι σκέψεις Ιερωνύμου για έργα κοινωνικού χαρακτήρα είναι ουσιαστικά «όσα είχε προαναγγείλει στον ενθρονιστήριο λόγο του. Θέλει να κάνει πράξη αυτά που είχε πει».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιερώνυμος είχε τονίσει τότε ότι «είναι ασύμβατο να ονομάζεσαι χριστιανός και να μην νοιάζεσαι για τον άρρωστο, το φυλακισμένο, τον αναξιοπαθούντα, το γυμνό, τον πεινασμένο, το φτωχό, το βασανισμένο, τον πρόσφυγα, το μετανάστη, τον στιγματισμένο για την ψυχική του αρρώστια. Τον κάθε ταλανιζόμενο αδελφό μας. Και αυτό για έναν και μοναδικό λόγο: Ό,τι προσφέρουμε σε καθέναν από αυτούς που ο ίδιος ο Κύριος αποκαλεί ελαχίστους αδελφούς του, το προσφέρουμε στον ίδιο τον Χριστό».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: