Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

11/3/08: Κάποιοι ίσως έχουν αποφασίσει ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, λέει ο Κ.Σκανδαλίδης

Iδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί ο Κ.Σκανδαλίδης περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ, μόλις δύο μέρες προτού ξεκινήσει το Συνέδριο. «Κάποιοι ίσως έχουν αποφασίσει ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει» σημειώνει και τονίζει ότι χρειάζονται πραγματικές και όχι εικονικές διαδικασίες για την ανανέωση.
Μιλώντας στα Νέα της Τρίτης ο πρώην γραμματέας του Κινήματος κάνει έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις να παραμεριστούν οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες: «Να πάψει ο καθένας μας να κόβει και να ράβει το ΠΑΣΟΚ στα δικά του φτωχά μέτρα».
Χαρακτηριστικά τα λόγια του: «Όλοι είμαστε ταμπουρωμένοι και αυτάρκεις στο καταφύγιο των προσωπικών μας επιδιώξεων και στόχων, ενώ η παράταξη καθημερινά φθίνει. Δεν χρειάζεται καμιά δημοσκόπηση, αληθινή ή ψεύτικη, να αποδείξει τον κατήφορο που πήραμε.»
Ο ίδιος χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ κόμμα της «απολίτικης διεύθυνσης, των μαθητευόμενων μάγων και των αδιέξοδων πειραματισμών» και διακηρύσσει τη βεβαιότητά του ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα φύγει από το κράτος για να μετατραπεί σε συνδικάτο ή μη κυβερνητική οργάνωση».
Ο κ. Σκανδαλίδης σημεινώνει επίσης ότι το Συνέδριο οφείλει και πρέπει να βάλει οριστικό τέλος στη σημερινή κατάσταση. «Όσοι δεν πιστεύουν στην προοπτική του ΠΑΣΟΚ και αναζητούν άλλους προσανατολισμούς, ας κάνουν στην άκρη. Και αναφέρομαι σε όλους όσοι επηρεάζουν την πορεία μας.
» Ο στόχος είναι όντως αδύνατο να επιτευχθεί μέσα από ένα 'αρχηγικό' ΠΑΣΟΚ που μεταλλάσσεται ραγδαία σε 'Ένωση Κέντρου- Αξιωματούχων. Το ΠΑΣΟΚ της απολίτικης διεύθυνσης, των μαθητευομένων μάγων, των αδιέξοδων πειραματισμών, των ανθρώπων που θέλουν να μετατρέψουν τον πρόεδρο του Κινήματος σε Σοφοκλή Βενιζέλο της παράταξης.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: